Lavrov cáfolja, hogy Putyin beteg lenne

Lavrov cáfolja, hogy Putyin beteg lenne

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül folytat megbeszélést a moszkvai Kremlben 2022. május 27-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már egy ideje folynak találgatások arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek valamiféle súlyos betegsége lehet. Az olasz La Stampa például május közepén arról írt, hogy Putyint sürgősséggel kellett kórházba szállítani, ahol azonnal meg is operálták egy feltételezett rákos megbetegedés miatt. Az elnök egészségügyi állapotával kapcsolatban most Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szólalt meg, akit a Guardian szerint a francia TF1 kérdezte meg erről.

– Nem hiszem, hogy épelméjű emberek bármiféle jelét látnák valamiféle betegségnek vagy gyengélkedésnek ebben az emberben – felelte Lavrov. Azt is mondta, Putyin októberben lesz 70 éves, minden nap megjelenik a nyilvánosság előtt. – Megnézhetik őt a képernyőn, elolvashatják és meghallgathatják a beszédeit – tette hozzá megjegyezve, azok lelkiismeretére bízza a kérdést, akik ilyen pletykákat terjesztenek.

A Guardian emlékeztetett: Putyin egészsége és magánélete tabukérdésnek számít Oroszországban és szinte sosem beszélnek róla a nyilvánosság előtt.