Nemzetközi Auschwitz Bizottság: Orbán Viktornak nincs jövője Európában

Nemzetközi Auschwitz Bizottság: Orbán Viktornak nincs jövője Európában

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2019. július 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karl Nehammer osztrák kancellárnak közölnie kellene Orbán Viktorral, hogy a „rasszista” megnyilvánulásait nem fogják tolerálni az Európai Unióban – idézte az Index a Nemzetközi Auschwitz Bizottság alelnökének a Kronen Zeitungban megjelent szavait. A szervezet tisztségviselője Orbán Viktor bécsi látogatása kapcsán mondta el véleményét a magyar miniszterelnök tusványosi beszédéről, amelyben a kormányfő többek között arról beszélt, hogy a magyarok nem akarnak kevert fajúvá válni.

Christoph Heubner szerint az Európai Unió helyesen tenné, ha továbbra is a lehető legnagyobb mértékben elhatárolná magát az Orbán által megütött rasszista hangnemtől, és egyértelművé tenné Orbán úrnak, hogy nincs jövője Európában.

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság alelnöke többek közt arra is hivatkozott, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nemrég „komoly aggodalmaknak” adott hangot Orbán Viktor beszédével kapcsolatban.

A Kronen Zeitung cikke szerint a fajokról való szónoklat mellett az is felháborodást okozott, amikor Orbán egy fél mondatban arról beszélt: az Európai Bizottság kötelezné a tagállamokat a gázfogyasztásuk csökkentésére, illetve hogy ennek a módját szerinte a németek a múltból ismerhetik – többek szerint ezzel utalva a náci Németország gázkamráira (a beszéd angol nyelvű fordítása itt megtekinthető).