Olaszországi jégcsuszamlás: két újabb áldozat holtteste került elő

Olaszországi jégcsuszamlás: két újabb áldozat holtteste került elő

Helikopter repül 2022. július 4-én a gleccser felett, amelynek egy darabja letörött és hegymászókat sodort el egy népszerű túraútvonalon az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőin előző nap (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Solero)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilencre emelkedett a megtalált áldozatok száma, miután további két ember holttestét találták meg az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportja, a Marmolada lejtőin, ahol a múlt hétvégén jégcsuszamlás történt – közölte Maurizio Fugatti, Trento autonóm megye kormányzója szerdán.

Két férfi holtteste került elő, valószínű olaszokról van szó. További maradványokat is találtak, melyekről egyelőre nem tudni, hogy korábban megtalált áldozathoz tartoznak-e, vagy további halottról van szó. A holttestek azonosítása Parma orvosszakértői intézetében zajlik. Az eltűntek száma így háromra csökkent.

A jégfal leomlásának helyszínét egész szerdán drónokkal kutatták át. Az alpesi mentőszolgálatot vezető Maurizio Dellantonio bejelentette, hogy csütörtökön kutyákkal akarják folytatni az eltűntek keresését. – Erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy az eltűnteket megtaláljuk, és visszaszolgáltassuk holttestüket családjaiknak – nyilatkozta Luca Zaia venetói kormányzó. Úgy vélte, a katasztrófa megjósolhatatlan volt.

Eközben továbbra is hét sérült szorul kórházi kezelésre: négy beteg Trento kórházába, a többi három más venetói kórházakba került. A korábban intenzíven kezelt két német sérült állapota javult. A hegyoldalon található Canazei városában és az egész térségben szombatra gyásznapot hirdettek meg. Trento érseke és Vicenza püspöke mutat be közös misét. Kedden a hegyszakaszra felvezető összes utat lezárták, míg a jégcsuszamlás területén radarokkal tartják ellenőrzés alatt a gleccser többi részét.

A jégtábla a Punta Rocca közelében tört le a Marmolada csúcsához vezető útvonal mentén. A vasárnap bekövetkezett jégcsuszamlást a rendkívül magas hőmérséklettel magyarázzák: szombaton csúcshőmérsékletet, 10 Celsius-fokot mértek a Marmolada csúcsán.

(MTI)

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.