A román hírügynökség álhíre volt, hogy Orbán szombaton disznót vágni megy Erdélybe

A román hírügynökség álhíre volt, hogy Orbán szombaton disznót vágni megy Erdélybe

A Castel Transilvania szálloda (Fotó: Booking.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan végigfutott a magyar sajtón, de nem igaz, hogy Orbán Viktor disznóvágásra menne Erdélybe. Erről a Maszol kérdezte meg Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki úgy válaszolt csütörtökön: „ez hírlapi kacsa”. 

Ennek a hírnek a nyomán a Transindex megkereste a Román Ökológiai Párt elnökét, Dănuț Popot, mivel az eredeti hír szerint ez a párt hívta meg disznóvágásra a magyar kormányfőt. A pártelnök érdeklődésükre azt mondta, hogy nem volt semmiféle kapcsolatfelvétel köztük és Orbán Viktor között. 

Miről szólt az álhír?

A román Mediafax hírügynökség szerdai értesülése volt, hogy a magyar miniszterelnök egy helyi politikus meghívására részt vesz egy disznóvágáson a romániai Nagybányán. Az eseményt a Castel Transilvania nevű luxusszállodában szervezik – a Booking.com foglalási rendszer adatai szerint a szálláshely a hét végén nem rendelkezik szabad szobákkal. A Transindex úgy tudta, ha már arra jár a Orbán Viktor, Szatmárnémetiben találkozik a helyi RMDSZ képviselőivel is. Ezek ugyanakkor álhírnek bizonyultak.