Orbán Viktor: én vagyok az egyetlen bevándorlásellenes politikus Európában

Orbán Viktor: én vagyok az egyetlen bevándorlásellenes politikus Európában

Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (Conservative Political Action Conference, CPAC) megnyitóján tartott beszédet. A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Orbán Viktor beszédét Dallas, illetve Texas magasztalásával kezdte. Szerinte Magyarországban és Texasban az a közös, hogy mindketten „magányos csillagok”, Magyarország Európában, Texas pedig az Egyesült Államokban. Kijelentette, hogy ő az egyetlen bevándorlásellenes politikus Európában.

Elsütött egy a Dallas című tévésorozattal kapcsolatos viccet is (szeretné, ha a Ewing olajtársaság Magyarországon fizetne társasági adót), de úgy tűnik, a publikum már elfelejtette, hogy kik azok a Ewingok, mert nem igazán volt reakció.

Orbán szerint a baloldali sajtó holnap arról fog cikkezni, hogy szélsőjobboldali, rasszista erős ember, Putyin trójai falova mondott beszédet a konferenciát. De szerinte ez álhír, hiszen Magyarországon zéró tolerancia van érvényben a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen. Ezután leidiótázta a vele kritikus sajtót.

Azt állítja, hogy az amerikai Demokrata Párt tagjai gyűlölik őt és a republikánusokat is, és az Obama-kormány arra akarta kényszeríteni Magyarországot, hogy törölje az Alaptörvényből a keresztény gyökerekre való utalást.

Kijelentette, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, és folyton le kell győzni őket. És ő folyton le is győzi őket, legutóbb Donald Trump támogatásával.

Orbán ezután elmondta, hogy mi a Fidesz sikerének a titka, mert ezzel akar segíteni az amerikaiaknak, hogy Amerikát újra naggyá tegyék. Szerinte egy keresztény politikus nem lehet rasszista, ezért nem szabad habozni keményen nekimenni az ellenfeleknek a bevándorlás vagy például a gender kérdéseiben.

Szerinte a baloldal nem ismer semmiféle korlátot a politikában, és a mai progresszívok le akarják választani a nyugati civilizációt a zsidó-keresztény hagyományokról.

Kezdődik a sorosozás. A név említésére fújolás hallatszik. Mint mondta, Amerikában George Sorosnak hívják, de „mi” csak Gyuri bácsinak nevezzük. Szerinte Soros szolgálatában egy egész hadsereg áll, kutatóintézetekkel, egyetemekkel és a brüsszeli adminisztráció felével. Orbán szerinte a progresszívok azt akarják, hogy feladjuk nyugati értékeinket, és új világot hozzunk létre.

Kultúrháborút vizionál, szerinte új életre kell kelteni az egyházakat és a közösségi intézményeinket. Magyarország szerinte Dávid méretű ország, ami egyedül áll a globális „woke” Góliáttal szemben.

A migránsozás következik. Szerinte Magyarország mondott először nemet a migrációra, és megállította az illegális migrációt. Ez szükséges a nemzet védelme érdekében. Szerinte a magyarok nem akarnak migrációt, ebből az következik, hogy nem akarnak a progresszívok szabályai szerint játszani. Hivatkozik a ténylegesen megépített határfalra, ami megállította a migrációt.

A fal szerinte idén 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsított meg. Szerinte nemcsak a déli határ felől van Magyarország nyomás alatt, hanem az Európai Unió okostojásai is nyomás alatt tartják Magyarországot, és azt akarják, hogy adjuk fel migrációs politikánkat, mert ez lesz a jövő legnagyobb csatája.

Jön a család- és a gendertéma. Szerinte a családok tekintetében is a saját szabályai szerint játszik Magyarország. Ha a tradicionális családok megszűnnek, semmi sem menti meg Európát a pusztulástól. Állítása szerint az elmúlt tíz évben kétszer annyi házasságot kötöttek, és fele annyi abortuszt végeztek Magyarországon. Meg kellett szerinte védeni a gyerekeket az őket célzó genderideológiával szemben, amit kommunista trükknek minősít. Azt állítja, hogy az emberek soha nem látott arányban utasították el a genderideológiát, pedig a népszavazás valójában érvénytelen volt.

Idéz az Alaptörvényből. Kijelenti, hogy az anya nő, az apa férfi, és a gyerekeinket hagyják békén. Pont. Szerinte az Orbán-kormány őrzi a jogot, káosz helyett a rendet. Több nőimitátor helyett több Chuck Norris kell – jelenti ki. 

Most adózásról beszél, szerinte a kormány úgy gondolja, hogy a pénznek az emberek zsebében a helye. Azt állítja, hogy csökkentik az adókat (ami különösen érdekes a kata gyakorlati megszűntetése idején). Szerinte Magyarország áll ellen utolsóként a globális minimumadónak. De a birodalom mindig visszavág – jelenti ki, és az Egyesült Államok által felmondott adóügyi egyezményre utal. Szerinte a felmondás a baloldal bosszúja volt.

Végül az ukrajnai háború kerül sorra. Szerinte a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút. Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sohasem lesz béke Ukrajnában. Szerinte ehhez egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükség.

Kijelentette, hogy „a globalisták mind mehetnek a pokolba, ő Texasba jött.” Szerinte vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben is. 

Címkék: Orbán Viktor

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.