Orbán Viktor miniszterelnök delegációja megérkezett a berlini kancellári hivatalba (Videóval)

Orbán Viktor miniszterelnök delegációja megérkezett a berlini kancellári hivatalba (Videóval)

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Olaf Scholz német kancellár (j) Berlinben 2022. október 10-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Percre pontosan érkezett Orbán Viktor miniszterelnök delegációja a berlini kancellári hivatalba, ahol Olaf Scholz német kancellár fogadja a magyar kormányfőt. A környéken a delegáció érkezése előtt mintegy negyedórával nőtt meg érezhetően a rendőri jelenlét.

Két lovasrendőr és más egyenruhások is felsorakoztak a Willi-Brandt-Strassén található hivatal gépkocsik számára kialakított bejárata körül. A magyar delegáció feltűnésekor leállították a hivatal előtti gyalogos és kerékpáros forgalmat egyaránt. Orbán Viktor érkezése előtt már órákkal felhúzták a német és az uniós zászló mellé a magyar nemzeti lobogót is. A kerítés mögötti főbejáratnál állandó sürgés-forgás látszott. A kancellári hivatal környéke népszerű a turisták és a helyiek körében egyaránt, mivel a Spree, egy nagy park közelében található, és a Hauptbahnhof sincs innen messze.

A járókelők a zászlók láttán nem csupán azt találgatták, kit várhat Olaf Scholz – erre a zászló láttán többen hamar rájöttek –, hanem azt is, milyen témákról lehet szó a két politikus közötti tárgyaláson. A kancellária utcafronti részét egyébként a járókelők mellett a televíziós stábok is kedvelik. Ottjártunkkor a pánarab al Jazeera arab hírtelevízió volt élő adásban.