Oroszország kivonta csapatait a Kígyó-szigetről

Oroszország kivonta csapatait a Kígyó-szigetről

Műholdfelvétel a Kígyó-szigetről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonták az orosz csapatokat a Kígyó-szigetről – jelentette be az orosz védelmi minisztérium a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség közlése szerint, amelyet a Hvg.hu szemlézett. „Ez bizonyítja a világ felé, hogy az Oroszországi Föderáció nem akadályozza az ENSZ fáradozásait arra nézve, hogy ukrán mezőgazdasági termékek kiviteléhez folyosót alakítson ki a térségben” – jelentette be a tárca és hozzátette, hogy Moszkva a lépést jóindulatú gesztusnak szánja.

– Most már az ukrán oldalon van a sor, amely még mindig nem tisztította meg a Fekete-tenger partvonalát, beleértve a kikötői vizeket is – közölték az oroszok.

Az ukránok egy kicsit másképp látják a stratégiai szempontból fontos fekete-tengeri szigetnél történteket: beszámolójuk szerint öt kisebb hajóval távoztak az oroszok, a hátrahagyott infrastruktúrát pedig felrobbantották. A visszavonulás azt is jelenti, hogy csökkent annak az esélye, hogy az oroszok partra tudnak lépni Odesszánál.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának vezetője, Andrij Jermak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: „Már nincsenek orosz csapatok a Kígyó-szigeten. A fegyveres erőink nagyszerű munkát végeztek.”

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.