Vlagyimir Putyin új ukrán célpontok támadását helyezte kilátásba

Vlagyimir Putyin új ukrán célpontok támadását helyezte kilátásba

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy tanácskozáson vesz részt Moszkvában 2022. március 22-én (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin elnök kijelentette, hogy Oroszország új célpontokat fog támadni, ha az Egyesült Államok nagyobb hatótávolságú rakétákat kezd szállítani Ukrajnának – írja a TASZSZ hírügynökség információi alapján a The Guardian.

Putyin arról beszélt, hogy ha ilyen rakétákat szállítanak Ukrajnának, akkor Oroszország olyan célpontokat is támadni fog, melyekre eddig nem mértek csapásokat. Viszont az orosz elnök nem tért ki rá, hogy pontosan milyen célpontokra gondol.

Putyin arra is kitért, hogy az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítás célja a konfliktus elhúzása. Ukrajna többféle rakétakilövő rendszert is kért a támogatóitól, hogy csapást tudjon mérni az orosz csapatokra és fegyverkészleteikre.