Sok előfizető nem látja az HBO Gót, mert frissítették a rendszert

Sok előfizető nem látja az HBO Gót, mert frissítették a rendszert

(Forrás: HBO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentős változások álltak be az internetes HBO Go használatában, ám az érintettek egy része azt állítja, hogy nem tájékoztatták őket róla. Mostanra többen egyáltalán nem tudják elindítani televíziójukról a szolgáltatást – írja a Hvg.hu.

A változtatás lényege, hogy a régebbi okostévék ma már nem tudják elérni a streaming-szolgáltató kínálatát. A jelenség magyarázata, hogy a fenntartó szűkítette a támogatott operációs rendszerek listáját, aminek számos készülék esett áldozatul.

A hír szerint a Vodafone január 13-án értesített előfizetőit, hogy változás várható a szolgáltatás technikai feltételeiben. Eszerint január 19-től a Samsung Orsay Tv, a Sony PlayStation 3 játékkonzolok, a Samsung–OS Tizen 2015 és annál korábbi verziójával, valamint az LG–We3bOS 3,5 és annál korábbi verziójával ellátott készülékek nem tudják venni az HBO GO szolgáltatását.

A javasolt megoldás szerint vagy frissíteni kell a televízió operációs rendszerét, vagy pedig más eszközökön keresztül (például okostelefonon, táblagépen, számítógépen) kell elindítani az oldalt, hiszen azokon továbbra is működik az HBO Go. Megoldás lehet „tv-okosító” vásárlása is. Az ilyen médialejátszók androidos felületté változtatják a televízió képernyőjét, és lehetővé teszik a szolgáltatás használatát. Igaz, ezek a készülékek nem olcsók.

A jelenséggel egyáltalán nincsenek kibékülve az HBO Go magyar előfizetői, a szolgáltatás Facebook-oldalán megsokasodott kommentek között pedig olyanokét is olvasni, akiket hideg zuhanyként ért a változás. Állították ugyanis, hogy nem értesítették őket a készülő változásról.

Akik viszont képesek elérni a streaming szolgáltatást, azok örülhetnek, mert a Média1 információi szerint a régebbi és szűkebb kínálattal rendelkező HBO GO-t felváltja a szélesebb kínálattal Európa-szerte már működő HBO Max. Az HBO Maxon mintegy 15 ezer órányi, az HBO Góéhoz képest lényegesen nagyobb tartalomkínálat található meg, és bár vannak átfedések az HBO Góval, nem minden HBO Gós tartalom érhető el a Maxon. A tervek szerint március nyolcadikán indul majd az új szolgáltatás, egyszerre a kelet-európai régióban.

A portál értesülése szerint ebben az évben más streaming szolgáltatók is érkeznek a magyar piacra. A Skyshowtime nevű új streamingszolgáltatásról van szó, amely az NBCUniversal, a Sky és a ViacomCBS kínálatával szolgál majd, de 2022 nyarára várható a Disney Plusz magyarországi bevezetése is.