Fél hatkor utoljára mindenkit kiparancsoltak a medencéből

Fél hatkor utoljára mindenkit kiparancsoltak a medencéből

Az utolsó gulyáslevest vettük meg a büfében, a zárás előtti utolsó percekben szálltunk ki a medencéből, így tanúi lehettünk a szomorú pillanatnak, amikor száztíz embernek szűnt meg a munkahelye egy csapásra. Szomorú riport arról, hogyan omlik össze a turizmus egy régióban, ráadásul jó eséllyel ez nem egy folyamat vége, inkább egy országos csődhullám kezdete.

Vasárnap délután csekkoltam be a háromszintes, száz férőhelyes miskolctapolcai szállodában, és amikor megkérdeztem a recepcióst, van-e vendégük a jövő hétre, csak legyintett egyet. – A foglalások felét azonnal lemondták. Két hét múlva mi is bezárunk, én is munkanélküli leszek. Ez van.

A letargia nem indokolatlan – nagyjából egy hete robbant a hír, hogy az ország negyedik legnépesebb városának összes fürdője bezár, és a dolgozókat – összesen száztíz főt – szélnek eresztik. Az egész a miskolctapolcai barlangfürdő honlapján megjelent szűkszavú közleményből derült ki. Ott ezt írták: „Az energiaválság és a sokszorosára nőtt gáz és villamos energia ára miatt október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő szünetelteti fürdőszolgáltatásait. A Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg felfüggeszti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. Az Ellipsum Strandfürdőben – régi nevén Miskolctapolcai strandfürdő – szintén október 3-án kezdődik meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg – a munkálatok miatt – október 3-tól nem látogatható. Megértésüket köszönjük!”

• Milyen volt az utolsó nap?
• Mit mondtak az úszómesterek, mihez kezdenek most?
• Hogyan reagált a történtekre a fürdőket üzemeltető cég ügyvezető igazgatója?

A teljes cikket a Magyar Hang október 14-én megjelent, 2022/42. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!