Államellenes megfigyelés, avagy Áder János a célkeresztben?

Államellenes megfigyelés, avagy Áder János a célkeresztben?

Áder János köztársasági elnök a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2021. június 24-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A köztársasági elnök személye sérthetetlen – fogalmaz a korábbi alkotmánnyal megegyezően az alaptörvény. Azt hiszem, sem az ellenzék, sem a közvélemény nincs még a tudatában annak, milyen mélységei vannak (lehetnek) a Pegasus-botrány újabb fejezetének. A Direkt36 portál tárta fel a hét elején, hogy az izraeli gyártású kémszoftverrel Áder János legközelebbi, bizalmi, az elnök és családja biztonságáért felelős munkatársait is célba vették. Azokat, akik elkísérik az államfőt és családját a programjaikra, beleértve Áder János nem hivatalos utazásait, látogatásait. A titkos akció valódi célpontja tehát a köztársasági elnök lehetett, aki az alaptörvény szerint képviseli Magyarországot, kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Vagyis a megfigyeléssel vagy megfigyelési kísérlettel Magyarországot, a magyar államiságot, a szuverenitásunkat érhette durva támadás.

A teljes cikket a Magyar Hang december 17-én megjelent karácsonyi dupla számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!