Nekrológ a győri gombás melegszendvicsről

Nekrológ a győri gombás melegszendvicsről

A győri Arrabona Ételbár legendás melegszendvicse (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Bezárt november végén a Kisalföld kultikussá vált helye, többé nem ehetünk a győri Arrabona Ételbár legendás gombás (és sonkás meg magyaros) melegszendvicséből. Hogy másutt újra bekapcsolják-e a szendvicssütőket, az erősen kétséges, így nekrológban igyekszünk elmesélni, mitől vált mitikus hellyé egy vidéki büfé-falatozó. 

Délelőtt 11-kor érkezem a kisalföldi megyeszékhely, szülővárosom Arrabona áruháza elé. A „szebb napokat látott üzletközpont” ezúttal nem volna hírlapírói túlzás. A nyolcvanas években az Arrabona volt Győrben „az” áruház, egy falatnyi Nyugat, legalábbis ahogy mi, győriek elképzeltük. A városban, de talán a megyében is itt volt először mozgólépcső, amely fokozta a majdnem-Ausztria életérzést.

• Mi volt a legendás győri melegszendvics titka?
• Mi a receptje?
• Az egész Arrabona áruház bezárhat?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: gasztronómia, Győr