Nemzeti hitetlenségük bevallása

Nemzeti hitetlenségük bevallása

A nemzeti hitvallás

Rút beismerés következik (amolyan coming out, csak azt nem merem leírni, nehogy zárt zacskóban lehessen csak értékesíteni a Magyar Hangot). Szóval. Basszus, de nehéz ez. Tehát. Ej, mennyire nem könnyű. Na, essünk túl rajta! Eddig nem olvastam a Nemzeti hitvallást! Gondolom, vagyunk ezzel úgy majd tízmillióan, hisz az olvasás sem akkora divat már, az Alkotmány (tudom, nem úgy hívják) böngészése meg pláne, de akkor is, újságíróként szolidan szégyenkezem.

Ám jobb később, mint soha! Bár fene tudja. A lényeg, hogy most, amikor a Nemzeti együttműködés nyilatkozatának közintézményi helyére... Hogy, mit tetszik kérdezni? Jól van, na, azt sem olvastam. Pardon, bocsánat, most meg már mindegy, ugye. Nos, akkor még egyszer: most, amikor a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának közintézményi helyére a Nemzeti Hitvallás 500 × 700 mm méretű, álló téglalap alakú keretbe foglalt, színes formátumú, nyomdai kivitelezésű példányának kell kerülnie, az ellenzéki vezetésű közintézmények ellenben nem lelkesednek túlzottan az ötletért, és felpörgött az uborkaszezontalanná vált közéleti hírvilág, kíváncsi lettem, miről van szó igazándiból. Úgyhogy nekiálltam. Úgyhogy megosztom a tapasztalataimat.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 13-án megjelent 2021/33. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!