Így vonultak a magyar szurkolók a lipcsei utcákon – videóval

Így vonultak a magyar szurkolók a lipcsei utcákon – videóval

A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói gyalog vonulnak a 20 óra 45 perckor kezdődő Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínéül szolgáló Red Bull Arénához. (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói elindultak gyalog a helyszínéül szolgáló lipcsei Red Bull Arénához a 20:45-kor kezdődő Nemzetek Ligája-meccs előtt, amelyet a németek ellen játszik a magyar válogatott. 

A menet valamivel 19 óra után indult, kiküldött tudósítónk is a helyszínről figyelte az eseményeket.

A magyar válogatott az utolsó előtti Nemzetek Ligája-csoportmeccsét játssza péntek este Németországban. A találkozó tétje, hogy Magyarország képes lesz-e már az utolsó játéknap előtt biztosítani helyét a Nemzetek Ligája első osztályában a következő idényre is. Sőt, az A divízióban maradás mellett csoportelsőséget is ünnepelhet, akkor, ha legyőzi Lipcsében a német válogatottat, és közben az Európa-bajnok olaszok pontokat veszítenek a vendég angolokkal szemben.

Hírek szerint telt ház, csaknem 40 ezer néző előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. 

Kerkez Milos személyében pénteken újonc is pályára a magyarok kezdő tizenegyében, amelyben egyébként azok kaptak lehetőséget, akik meghatározó szerepet játszottak a nemzeti együttes sikeres júniusi találkozóin. A sérült Sallai Roland helyén pedig a várakozásoknak megfelelően a Philadelphia Unionban rendkívül gólerősen futballozó Gazdag Dániel játszik majd.

A válogatottól a következő két mérkőzés után visszavonuló csapatkapitány, Szalai Ádám 85. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, így az örökrangsor nyolcadik helyén utoléri Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata: Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel – Szalai Ádám.

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap arról írt, hogy hírek szerint Orbán Viktor is Lipcsébe érkezik, és a helyszínen szurkol a magyar válogatottnak.

A vonulásról készült videót ITT tekintheti meg: