Schäfer András az Union Berlinbe igazolt

Schäfer András az Union Berlinbe igazolt

Schäfer András gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Bundesliga ötödik helyén álló klub pénteken jelentette be, hogy szerződtette az elmúlt év legjobb magyar futballistájának választott középpályást.

A 22 esztendős, szombathelyi származású játékos 2019-ben az MTK-tól szerződött az olasz Genovához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

„A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, itt játszani nagyon különleges dolog. Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot” – idézte Schäfert a berliniek honlapja.

Schäfer érkezésével újra hat magyar játékos van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám. Novothny Soma a téli szünetben távozott az újonc Bochumtól.