Vette a kötelező akadályt a negyeddöntőhöz vezető úton a magyar kéziválogatott

Vette a kötelező akadályt a negyeddöntőhöz vezető úton a magyar kéziválogatott

Rosta Miklós gólt dob a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország-Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbiakhoz képest könnyedebb játékkal vette a kötelező akadályt a magyar férfi kézilabda válogatott a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon, miután az utolsó középdöntős csoportmeccsén 42-30-ra verte a Zöld-foki Köztársaság csapatát. A magyar vezetés már a 22-15-tel záródó első félidőben hét gólra nőtt. A második játékrészben ugyan akadtak kevésbé lendületes szakaszok, ám a Chema Rodríguez irányította magyar együttes így is tovább tudta növelni az előnyét.

Ezzel a mieink 6 ponttal zárták ezt a szakaszt, és ez egyúttal azt is jelenti, ha az eddig hibátlan svédek este megverik az 5 pontos Portugáliát, akkor a magyar együttes jut a kieséses szakaszba a legjobb nyolc közé. Ezzel egyébként egy másik célkitűzését is elérheti a magyar csapat, ugyanis ha bejut a legjobb 8 közé, az azt jelenti, játszhat a 2024-es párizsi olimpiai részvételért kiírt selejtezőben is.

A hétfői meccsektől függően derül majd ki, ki lehet Lékai Mátéék ellenfele. Jelen állás szerint vagy Egyiptom, vagy Dánia vár a mieinkre. Így egyik meccs sem ígérkezik könnyednek.

Férfi kézilabda világbajnokság
Középdöntő, 3. (utolsó) forduló, II. csoport
Göteborg, v.: Sekulic, Jovandic (szerbek)

Magyarország - Zöld-foki Köztársaság 42-30 (22-15)

Lövések/gólok: 56/42, illetve 54/30
Gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/1
Kiállítások: 2, illetve 8 perc

Magyarország: Mikler - Bóka 7, Bodó 7, Hanusz 6, Bánhidi 5, Ancsin 4, Rodríguez 3, cserék: Sipos 1, Rosta 7, Ilic 1, Szita 1, Székely, Bujdosó