Szegényes kilátások

Koffein

Szegényes kilátások

Az út szélén hagyott társadalom előtt az Orbán Viktor iránti – ha megversz is, imádlak én-típusú – rajongás, a fogcsikorgató-káromkodó belenyugvás és a minden mindegy alapon kirobbanó lázadás útja marad a közelgő nehéz időkben.

Vélemény

Lenne itt egy feladat az ellenzéknek

Miközben április 3-a után nyalogatják sebeiket az ellenzéki pártok vezetői és képviselői, akár rá is szánhatnák magukat, hogy megírják és kommunikálják a tusványosi beszédben (is) elhangzott világmagyarázat alternatíváját.

Miciskedés nálunk és más nemzetnél

Míg nálunk senki nem vette a fáradságot (vagy a bátorságot) Karinthy óta, hogy nekiugorjon a klasszikus újrafordításának (tényleg, miért is nem?), a lengyeleknél volt erre jelentkező annak ellenére, hogy az első fordítás ott is kultikus státuszt vívott ki magának.

A bolygónkra gondolhatunk egy hatalmas élőlényként is

Pontosan a 103. születésnapján hunyt el a XX. század egyik legnagyobb hatású környezetkutatója, a brit James Lovelock, aki a Gaia-elméletről közismert, bár élettörténete olyannyira szerteágazó, hogy nem lehet egy tudományterületre korlátozni.

Merénylet Jeruzsálem óvárosában

Haslövést kapott egy állapotos nő is. Kórházba szállították, gyermekét császármetszéssel segítették világra; az újszülött állapota súlyos, de stabil, az anyáé életveszélyes.

Halálos baleset a 81-es úton

Halálos közúti közlekedési baleset történt pénteken 23 óra körül a 81-es számú főút 33 km szelvényében, Alsódobos közelében.

Hírlevél