Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb!

Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb!

A Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró motorcsónak (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A választásoknak úgy kellene lezajlaniuk, mintha a demokráciánkat ünnepelnénk. A programok ütköztetésével, sok-sok vitával kellene küzdeni a szavazatokért, de a választási törvény rendelkezéseinek, így a kampányhoz kötődő jogegyenlőség követelményének betartásával. Márpedig az egyenlő esély elve akkor érvényesül, ha például ugyanolyan eséllyel bírálja el polgármesteri hivatal a plakátkihelyezésére vonatkozó kérelmet minden választáson induló szervezet esetében.

Elsőként lapunk online változata írta meg, hogy Szekszárdon az ellenzéki összefogás által létrehozott civil egyesület azért nem tud plakátokat szabályosan kihelyezni, mert a polgármesteri hivatal nem tudta eldönteni, melyik ügyosztálya illetékes abban, hogy kiadja erre az engedélyt. Rossz igazgatóságnak továbbították a kérelmet, amely aztán komótosan megállapította magáról, hogy nem is ő az illetékes. Minderről persze hivatalos postai úton értesítette az ügyfelet, ahogy arról is, melyik az az irányítása alatt működő osztály, ahova újra be kell nyújtani a kérelmet. Azt is kérte, az ellenzék pontosan nevezze meg azokat az villanyoszlopokat, amelyekre a plakátokat ki szeretnék helyezni. Ha újra benyújtják a kérelmet, az ügyintézés törvényes határidejét akkurátusan betartó hivatal elérheti, csak az október 13-ai választások után ragaszthassák ki engedéllyel a polgármester kihívójának arcképét a villanypóznákra.

A választások után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék | Magyar Hang

A fideszes polgármesterek által irányított önkormányzatoknál bevett gyakorlat, hogy a közpénzből finanszírozott önkormányzati kiadványokban, sőt az önkormányzati újságokban is, csak a fideszes településvezetők tevékenységéről számolnak be, az ő fejlesztési sikereik dicsőségét zengik. A választáson induló, nem fideszes jelöltekről szót sem ejtenek, egyszerűen elhallgatják a létezésüket. Sőt, van olyan önkormányzati lap, ahol még fizetett hirdetés formájában sem lehet tájékoztatni a választókat a nyilvántartásba vett jelöltekről. Azért nem, mert úgy döntöttek, hogy nem jelentetnek meg politikai hirdetéseket lapban. Híreikben, tudósításaikban viszont nem írnak a nem fideszes indulókról egy sort sem, miközben nyomják a propagandát a helyi hatalom regnáló birtokosainak kedvében járva. Az pedig, hogy igyekeznek az országgyűlési választásokon bevált kamupártok után kamujelöltekkel megzavarni a választókat, már szót sem érdemel. Így néz ki az esélyegyenlőség 2019-ben.

Így fordulhat elő, hogy előbb jut be a nagy nézettségű, nagy hallgatottságú médiumokba főpolgármester-jelöltként egy herevasalásáról elhíresült bulvármédia-szereplő, mint az összes ellenzéki párt közös jelöltje. Az illető költségvetési csalás ügyében vádlott is, ami a jelenlegi közállapotban talán még vonzóvá is teszi, hiszen ő legalább már beismerte bűnösségét.

Ismét Láng Zsolt polgármestert népszerűsítik közpénzből, az ellenzéknek nem jutott hely | Magyar Hang

Az már csak kis hír, hogy kapucnival eltakart arcú fiatalok azonosító szám nélküli hajóval bohóckodhatnak a Dunán, közel az Országházhoz. A terrorveszélyesnek mondott válsághelyzet kellős közepén történik mindez. Ahogy arra sem érdemes sok szót vesztegetni, hogy egy esélyes ellenzéki polgármesterjelölt rendezvényén éppen a beszéde megkezdése előtt kapcsolják le az áramot, meghiúsítva így a hangosítást.

Eléggé lejt a pálya. A nyugdíjasok a kilencezer forintos rezsiutalvány után néhány tehetős önkormányzattól a „tisztelet és a megbecsülés” jegyében akár még további 6-8-10 ezer forintos ajándékutalványt is kapnak. Az elmúlt teleken, amikor sokan kihűltek saját fűtetlen lakásaikban, nem jutott eszükbe sem a rezsiutalvány, sem a tisztelet és megbecsülés jegyében történő pénzosztás téli tüzelőre. De osztanak krumplit is. Meg muskátlit. Mert ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet… A közmédiába pár percre be-behívnak egy-egy ellenzéki jelöltet, ahol nyögvenyelősen készített rövidke interjúban meg lehet szólalni a törvényesség látszatának megőrzése végett. Tényleg kár ehhez asszisztálni.

Tessék választani! | Magyar Hang

Ennek ellenére küzdeni kell, valahogy meg kell győzni a választókat, hogy mondjanak nemet erre az őrületre, mert nem lesz ennek jó vége. Az ellenzéknek sokkal többet kellene dolgoznia, még ilyen körülmények között is, mert ha nem fognak pozíciókat ezen az önkormányzati választáson, akkor 2022-ben sem lesz esélyük a NER lebontására.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/39. számában jelent meg, 2019. szeptember 27-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!