Nincs irgalom – a Fidesz politikájának lényegéről

Nincs irgalom – a Fidesz politikájának lényegéről

A Ripost november 9-i címlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amit embertelenségnek, gyűlöletkeltésnek neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Lánczi Andrásnak, a kormány szellemi holdudvara meghatározó személyiségének híres mondatát költöttem át, amikor értesültem az egyik hatalompárti sajtótermék hajléktalanok elleni uszításáról. Lánczi néhány éve a kormányzati korrupció kapcsán fejtette ki, hogy a Fidesz valódi célja az elitváltás, a hazai vállalkozói réteg megerősítése, amely folyamat minősítése politikai nézőpont kérdése.

Aki nem értesült róla, annak kedvéért felidézem: november 9-én a szaftos bulvártartalmak között a kormányt dicsőítő, annak ellenfeleit olykor a legképtelenebb rágalmakkal gyalázó kiadvány lepedőnyi címlapján öles betűkkel rontott rá otthon nélküli polgár- és embertársainkra. „Parkokba, kisebb aluljárókba bújtak – Meddig élnek vissza a HAJLÉKTALANOK mindannyiunk türelmével!? Nekik mindent szabad?” Mint ismert, a nemrég életbe lépett rendelet megtiltotta az életvitelszerű közterületi tartózkodást, mégpedig azzal a céllal, hogy a hajléktalanokat a szállásokba tereljék.

Puzsér Róbert: A Ripost egy nyilas röplapba öntött bulvárszennylap - Magyar Hang

A publicista ezúttal a Kossuth rádió műsorában fordította meg a szerepeket.

A kormányzati propaganda bulvárvégtermékének fenyegető élű irományát annak az általam is tapasztalt jelenségnek az észlelése szülhette, hogy a hajléktalanok nem mindenhol tűntek el a közterekről. Jóslatom: a kérdés átfogó kezelése híján szép lassan máshova is visszatérnek majd. Természetesen jogos a valamivel szerencsésebb élethelyzetű többség normális állapotú városi közterek, aluljárók iránti igénye; a hajléktalansághoz való ultraliberális hozzáállás szintúgy tarthatatlan.

De az idézett címlap arra utal, hogy ezúttal sem a probléma kezelése, hanem egy újabb ellenség kijelölésével hideg politikai számítás mozgatja a hatalmi gépezetet. Ez esetben a legelesettebbeket állítva a célkeresztbe. Az uszítás kétségkívül egy újabb határ átlépése, a tiltakozás nem is maradt el.

Csakhogy ez már roppant kevés. Azt kellene minden jóakaratú embernek világossá tennie, a többséggel megértetnie, hogy a hatalom gyakorlóinak egy szűk köre a társadalmi béke bomlasztásában látja pozíciója bebiztosításának zálogát. Saját tábora kemény magjának hergelése, gyűlöletének szítása a Fidesz politikájának lényege, ezért nem tekinthető pusztán túlkapásnak, kisiklásnak az emlegetett címlap. Ennek az irgalmat nem ismerő politikának az elutasítása nem baloldali vagy jobboldali, kormánypárti vagy ellenzéki ügy, hanem civilizációs kérdés, emberi és nemzeti minimum. Mint ahogy a 2006 őszén tapasztalt hatalmi erőszak elutasítása, az akkori állapotok morális válságként való leírása is az volt (lett volna).

A kórházak is megérzik a hajléktalanrendeletet - Magyar Hang

Számos fővárosi kórháznak is igen nagy plusz terhet okoz a köznyelvben csak hajléktalanrendeletként nevezett szabályozás.

Két nappal később a főváros XVI. kerülete egyik választókörzetének polgárai megválasztottak képviselőjüknek egy szabadkőműves világ-összeesküvésről hadováló, zsidózó fideszest. Hol válság van, ott válság van.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 27. számában jelent meg, 2018. november 16-án. Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 27. számban? Itt megnézheti!