Orbán gépen száll fölébe

Orbán gépen száll fölébe

Orbán Viktor az újvidéki Topolyán 2018. szeptember 28-án (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kádár János tyúkjai jutottak az eszembe, amikor megjelentek a fotók, amelyeken Orbán Viktor látható, ahogy kiszáll egy magánrepülőgépből. A fényképet nem a miniszterelnök példásan sűrűn frissülő Facebook-oldalán láthattuk, hanem az Átlátszón. Azon az éjszakán készült, amikor a kormányfő a magángéppel Bulgáriába utazott, hogy megtekintse a Mol-Vidi focimeccsét.

Az oknyomozó portál ezenkívül beszámolt arról is, hogy ez az amúgy 17 milliárd forintot érő repülő viszonylag sűrűn keresztezi egy olyan hétmilliárd forintos jacht útjait, amelyen viszont Mészáros Lőrinc hazafi és üzletember köre szeli az Adria habjait. Persze ezt sem a felcsúti Zuckerberg 192 lapjának valamelyike közölte a címlapján, hanem a már említett lap munkatársa küldött drónt a Lady Mrd.-re keresztelt hajó fölé – az utasok nem kis bosszúságára. Ez az a motívum, a rejtőzködés, az éjszakai bujkálás az, ami talán még az áruknál is többet mond el ezekről a járművekről, de inkább a használóiról.

Egy államtitkár már belebukott abba, amit most Orbán Viktor csinált - Magyar Hang

Az MSZP-SZDSZ-korszakban egy államtitkár még belebukott abba, hogy együtt nézett meccset valakivel, akinek köze volt egy közbeszerzés elnyeréséhez.

És itt jön a képbe a pártfőtitkár baromfiudvara, vele együtt pedig mindjárt a hokedlije, és szerény hobbija, a balatoni pecázás. Mert ez az, amit mindenki tud Kádárról, a mi huszadik századunk puhára főtt közepének „névadójáról”. Hogy micsoda puritán ember is volt ő. Csakhogy Kádár tyúkjai egy betemetett úszómedence tetején kapirgáltak. Horgászni is szeretett első titkárunk, de nem úgy, ahogy a többi melós és írógépszerelő, hanem egy kis szigeten: amelyet Kádár maga építtetett bele a Balatonba.

Orbán Viktor is olyan puritán ember, mint a választói. Szotyizva szurkol kedvenceinek, és ha csak teheti és ideje engedi, idegenbe is elkíséri csapatát – az persze más kérdés, hogy mindezt milyen úton teszi. Pontosabban vélhetőleg luxusban szipogó spin doctorai tanácsára a kormányfő egy olyan ember benyomását szeretné kelteni, aki ugyanolyan közvetlen, kitűrt inges fickó, mint akiktől a közpénzekkel kitömött kutatóintézetek mérései szerint per pillanat a Fidesz (és a KDNP) legnagyobb számban kapja a szavazatokat. Egy szotyolás drukker pedig ugyanúgy nem röpköd milliárdos gépeken, mint ahogyan a legfőbb proletár sem őrizhet kétmilliárdnyi festményt az otthonában.

Gulyás: Majd a miniszterelnök eldönti, hogy beírja-e vagyonnyilatkozatába a repülőutat - Magyar Hang

Gulyás Gergely szerint abban, hogy milyen ajándékot lehet elfogadni, a határ az, amit „a polgári jó ízlés és a választópolgárok értékítélete” megenged.

Persze a rongyrázás kevésbé lenne érdekes, ha nem néznék közben a komplett országot hülyének. Eleve bicskanyitogató volt, amikor Orbán közzétette vagyonnyilatkozatát (alig több mint kilencszázezer forint megtakarítás!), amit most azzal tetéz a miniszterelnök, hogy a cikk megjelenése után setesuta magyarázkodásba fog. Hű kobzosával, Havasi Bertalannal megüzentette, hogy ezeken a luxusutakon Garancsi István, a kettes számú hazafi és üzletember vendége, úgyhogy az ő repülései egyetlen adóforintot sem emésztenek fel. Garancsi gazdagodása viszont rengeteget, a rossz nyelvek és az oknyomozó újságírók szerint pont a szotyizós drukkolás közben szoktak erről döntések születni.

Garancsi vendégeként repült Orbán a Mészároshoz köthető luxusgépen - Magyar Hang

A repülő többször is keresztezte egy luxusjacht útját, amelyen a felcsúti vállalkozó, valamint üzletfelei és állami vezetők is megfordultak.

A titkolózással és a sunyi tereléssel van itt az igazi baj, azzal az imázsépítés részének szánt, hazug puritanizmussal, ami most felfeslett itt egy kicsit.

Közben Kádár János egykori balatoni üdülője is Mészáros Lőrincé lett. Úgyhogy esetleg épülhetne most mellé nagyobb kikötő, reptér, esetleg stadion. A kivitelező már biztosan megvan hozzá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 20. számában jelent meg, 2018. szeptember 28-án. Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti.