Csodaszert reklámoz Trump egykori magyar tanácsadója

Csodaszert reklámoz Trump egykori magyar tanácsadója

Gorka Sebestyén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fájdalomcsillapító csodaszert reklámoz Donald Trump egykori biztonságpolitikai tanácsadója, Gorka Sebestyén. A teleshop-stílusú reklámfilm egy éve már nagyot futott az amerikai médiában, a választási kampány idején pedig újra megjelent a Fox News hírcsatornán.

„Soha nem reklámoztam korábban fájdalomcsillapító terméket” – kezdi saját történetének bemutatását Gorka Sebestyén a reklámfilmben. Majd azzal folytatja, hogy amikor a családi vállalkozás megkereste őt, hogy reklámozza ezt a „100 százalékosan gyógyszermentes” terméket, nem tudott nekik nemet mondani. Gorka szerint a szer sokat segíthet az olyanoknak, mint ő, akik rengeteget szenvednek az öregedés, a sportolás, vagy csak a mindennapi élet okozta fájdalomtól. Trump egykori biztonságpolitikai tanácsadója arról is beszélt, hogy korábban hátfájással küzdött, de ez mára elmúlt. 

A reklámfilm egy éve már nagyot futott az amerikai médiában. Vezető esti műsorok is viccet csináltak a tv-s hirdetésből: az MSNBC esti politikai műsorában három egykori Trump-tanácsadót mutattak be, akiknek furcsa irányt vett karrierje a Fehér Házból való távozás után, Stephen Colbert pedig naponta jelentkező esti talk-showjának monológjában ekézte Gorkát a CBS csatornán.

A magyar származású brit-amerikai biztonságpolitikai szakértő és politikai szakértőt 2017. januárjában nevezték ki az amerikai elnök helyettes tanácsadójává. Nyolc hónappal később pedig már el is hagyta a Trump-adminisztrációt.