Donald Trump ismét bejelentette a győzelmét

Donald Trump ismét bejelentette a győzelmét

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump formálisan is elfogadja az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján a washingtoni Fehér Ház kertjében tartott ceremónián 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump ismét bejelentette választási győzelmét helyi idő szerint szombaton reggel, ezúttal a Twitteren. „Megnyertem ezt a választást, sokkal” – írta bejegyzésében az újraválasztásáért küzdő elnök.

null

I WON THIS ELECTION, BY A LOT!

A Twitter azonnal figyelmeztető jelzéssel látta el az üzenetet: hivatalos források nem jelezték még a győzelmet amikor ez a bejegyzés született – írták. Az elnöki üzenet idején, szombaton reggel a szavazatok 99 százalékát dolgozták fel. Ez alapján Joe Biden 50.5 százalékon áll 74 449 091 szavazattal, míg Donald Trump 47,7 százalékon 70 299 722 vokssal.

Több államban, így Pennsylvaniában vagy Nevadában kedd óta még mindig számolják a szavazatokat. A CNN előrejelzése szerint, ha Joe Biden megtartja az előnyét e két államban, akkor ő nyeri a választást, és ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke.