Joe Biden: Amerika elindult egy szebb jövő felé

Joe Biden: Amerika elindult egy szebb jövő felé

Joe Biden első beszéde megválasztott elnökként

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amerika történetében a legtöbb szavazattal nyertünk – mondta Joe Biden helyi idő szerint szombaton este Wilmingtonban az őt ünneplő tömeg előtt. Tudomásunk szerint a magyar médiában egyedüliként a Magyar Hangnak van a helyszínen tudósítója.

A megválasztott elnök úgy fogalmazott, hogy elnökként a nemzet egyesítésén és nem megosztásán dolgozom majd. Mint mondta, a középosztály megerősítése és Amerika tekintélyének visszaszerzése a célja.

– Bármi megtörténhet az Egyesült Államokban, és Amerika elindult egy szebb jövő felé – közölte a megválasztott elnök. Mint fogalmazott, itt az ideje lehűteni a kedélyeket és nem ellenségként, hanem amerikaiként tekinteni az ellenfeleinkre. A gyógyulásnak van ideje Amerikában. Egyúttal a klímaváltozás elleni harcot, a faji megkülönböztetés felszámolását és a koronavírus legyőzését nevezte a legfontosabb feladatnak.

– Büszke demokrata vagyok, de minden amerikaiért dolgozni fogok – hangsúlyozta. Joe Biden megfogalmazása szerint Amerika a világ világítótornya, példákkal kell vezetniük.

Terjesszék a hitet – fejezte be mintegy húszperces beszédét Joe Biden.

A wilmingtoni kongresszusi központ Joe Biden megválasztott elnök első nyilvános beszéde idején (Fotó: Magyar Hang/Gurzó Ákos)

Előtte Kamala Harris, megválasztott alelnök mondott beszédet. Köszönjük az amerikaiaknak, hogy rekordszámban szavaztak – mondta. Szavai szerint tiszta üzenetet küldtek a választók: az igazságra szavaztak és Joe Bident választották meg. – Habár én leszek az első női alelnök, nem én leszek az utolsó – hangsúlyozta. Most kezdődik az igazi munka. Amerika készen áll, csakúgy mint Joe és én – tette hozzá.

A wilmingtoni kongresszusi központ Joe Biden megválasztott elnök első nyilvános beszéde idején (Fotó: Magyar Hang/Gurzó Ákos)

A színpadon az elmúlt napoknak megfelelően amerikai zászlók sorakoztak a pulpitus mögött. A tízemelet magas épület oldalára kék alapon a Biden Harris feliratot vetítették ki.

A wilmingtoni kongresszusi központ Joe Biden megválasztott elnök első nyilvános beszéde idején (Fotó: Magyar Hang/Gurzó Ákos)

A tömegben igazi party hangulat uralkodott, sokan táncoltak, énekeltek. A tisztes távolságot nem tartották az emberek, de mindenki viselt maszkot. Sokan amerikai zászlókkal és táblákkal érkeztek. A wilmingtoni kongresszusi központ parkolójában felállított színpad előtt több száz autó gyűlt össze. Hatalmas volt a tömeg a parkoló körül is. Több kivetítőt helyeztek el, a tömeg felett pedig egy hatalmas amerikai zászló lengett.

A hagyományokkal ellentétben nem voltak sztárfellépők, csak zene szólt a helyszínen. A két politikus beszédét követően tűzijáték és drónshow zárta az estét.