Republikánus szavazóbiztos cáfolja a Trump által hangoztatott csalást

Republikánus szavazóbiztos cáfolja a Trump által hangoztatott csalást

Választási biztosok a szavazatokat számlálják Philadelphiában 2020. november 3-án, az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások estéjén (Fotó: MTI/AP/Matt Slocum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még 18 ezer levélszavazatot és 18 ezer provizorikus voksot kell megszámolni Philadelphiában, de Joe Biden előnye már behozhatatlan Pennsylvania államban akkor is, ha ezek mindegyike a republikánus elnökjelöltet támogatná. Biden ugyanis már 47 ezer szavazattal vezet Donald Trump előtt (és az előnye folyamatosan nő), így az államból megszerezhető húsz elektorral meghaladta a megválasztásához szükséges 270 elektori szavazatot. 

Magyar idő szerint szerda este megszólalt a helyi sajtóban és a CNN-en is egy republikánus vezetője a helyi szavazatszámlálóknak. Al Schmidt azt állította, ő és munkatársai halálos fenyegetéseket is kaptak a feltételezett csalások miatt, miközben semmilyen csalásra utaló jelet vagy bizonyítékot sem találtak. Külön ellenőrizték a halottak listáját is (a hazai Fidesz-hívek körében is keringenek álhírek arról, hogy több ezer halott nevében szavaztak a csatatérállamokban), de közülük egy sem adott le sem levél-, sem más szavazatot.

A Philadelphia Inguirer hiába próbálta megszólaltatni a Republikánus Párt helyi vezetőit a csalásvádról, ők nem akartak nyilatkozni. 

Megtette viszont Trump, aki a CNN-en közölt interjú után alig tizenhárom perccel már RINO-nak, vagyis csak nevében republikánusnak (Republican in name only) nevezte Al Schmidtet, és utána is többször tweetelt arról, hogy igazából ő győzött.