Pogátsa Árnyékot vet, de még így sem, még vele sem találjuk a hazai középosztályt

Pogátsa Árnyékot vet, de még így sem, még vele sem találjuk a hazai középosztályt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Árnyék podcastban külföldön élő magyarok vitatják meg a hazai belpolitikai élet és a külpolitika érdekes híreit.

A mostani műsor kapcsán rengeteg címötletünk volt, az egyik favorit : „Magyar bérek a béka segge alatt, avagy igen, az osztrák árufeltöltő sokkal többet keres mint egy egyetemi docens”, de végül megfogadtuk, hogy többet nem beszélünk csúnyán, inkább a finomabb és rövidebb verziót használtuk.

A téma adott: miért keresnek nyugaton többet, hová tűnt a középosztály, ilyen magas adóbevételek mellett miért nem futja oktatásra, egészségügyre és kultúrára. Ezekre a kérdésekre Pogátsa Zoltánnal kerestük a választ, a végére nagyjából meg is találtuk, de az eredmény sok reménnyel nem kecsegtet. A felvételt követően már az írek is megszavazták a csatlakozást a globális minimális társasági adóhoz és ami még jó hír, hogy ezt lehozta a VAOL-is ami egy, a Mediaworks csoporthoz tartozó lap, tehát van remény :) 

Ha valakit érdekel az angol kormány adóbevétele, itt böngészhet. Ha a magyar, akkor itt: ... Ja, azt nem találja, ha valaki megleli küldje el :)

Érdekesség kedvéért hasonlítsuk össze, ha ugyanazt a bért beütjük az angol, illetve a magyar bérkalkulátorba (itt figyelembe kell venni a munkaadói járulékot is) akkor mi jön ki. Nem lövöm le a poént, de igen elkeserítő, hogy Angliában csak kétszer keresnek többet, de háromszor annyit visznek haza.

Műsorvezető: László Pál
Pogatsa Zoltán – Magyarország
Bán András – Svédország
Derdák András – Franciaország
Pajer Kristóf – Anglia
Hang – Barcza Gergely

Címkék: Pogátsa Zoltán