Országos listát állítana a Gődény György-féle párt

Országos listát állítana a Gődény György-féle párt

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvan a minimális 71 jelöltje a Gődény György nevéhez kötődő Normális Élet Pártjának (NÉP). Az egyik nyilvántartásba vett jelölt maga a gyógyszerész végzettségű Gödény György, aki a párt nyíregyházi központú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es választókerületében lehet képviselő-jelölt, ahol a Fidesz Szabó Tündét indítja, az ellenzéki összefogás pedig a jobbikos Lengyel Mátét (a billegőnek számító választókerületről itt írtunk részletesen). A NÉP pártjának 13 jelöltjének nyilvántartásba vételét ugyanakkor elutasították.

Az ajánlásokat egyébként még mindig gyűjtő Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az adatvédelmi hatóságnál jelentette fel a Gődény György-féle pártot, jogosulatlan adatgyűjtésre hivatkozva. „Gődény már 2018-ban feltűnt a Közös Nevező Párt vezetőjeként, azóta sem lehet behajtani rajta az akkor elvitt 150 milliós kampányforrást – pedig törvény mondja ki, hogy az egyszázalékos támogatást sem elérő pártok esetében az elnökség vagy az ügyvezető felel vagyonával a kampányforrás visszatérítéséért. És nem elég, hogy ennek a 150 milliónak nyoma veszett, Gődény most megjelenik egy új párt élén, és személyes adatokat gyűjt. Ez a pofátlanság csúcsa” – mondta ezzel kapcsolatban a Magyar Hangnak néhány hete Kovács Gergely, az MKKP társelnöke.

Gödény György a koronavírus-járvány kezdete óta a tudományos állásponttal szembehelyezkedő, a vírus hatását relativizáló álláspontja miatt került be a hírekbe. Még szeptemberben kapott tárgyalás nélkül egy év felfüggesztett börtönbüntetést rémhírterjesztésért, de nem fogadta el a bíróság végzését,  tárgyalást akar. 2021 tavaszán pedig illegális tüntetés szervezése miatt kapott több millió forintos büntetést.

A Normális Élet Pártja alapításáról és Gődény György korábbi pártjáról itt olvashat részletesebben.

FRISSÍTÉS:
Cikkünkben előzőleg tévesen állítottuk, hogy a 71 jelöltet már nyilvántartásba is vették, így pedig a párt országos listát állíthat. A Nemzeti Választási Iroda oldala szerint ugyanis a 71 egyéni jelöltből 13 indulónak a nyilvántartásba vételét elutasították, így pedig nem is lehet egyelőre országos listája a pártnak.