10 300 új covidfertőzött és 73 halálos áldozat egy hét alatt

10 300 új covidfertőzött és 73 halálos áldozat egy hét alatt

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati „tájékoztató” honlap heti összesített adatai szerint az elmúlt héten összesen 10 300 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 058 847 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 76 beteg, így az elhunytak száma 47 367 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 34 672 főre csökkent. Jelenleg 832 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2371-en vannak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pedig szintén szerdán azt közölte a honlapján, hogy országos átlagban továbbra is csökkenést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Azt írták: a vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, de Eger, Győr, Kecskemét és Nyíregyháza esetében csökkenést mértek. Hozzátették: jelentős növekedést egyik vizsgált városnál sem találtak. A koronavírus koncentrációja Kecskeméten, Győrben és Zalaegerszegen a mérsékelt, a többi 19 vizsgált településen az emelkedett kategóriába sorolható.

Címkék: koronavírus