11 év bujkálás után fogták el az egyik legjobban körözött bűnözőt Bajorországban

11 év bujkálás után fogták el az egyik legjobban körözött bűnözőt Bajorországban

Fotó: police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

T. Lajost felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházra és 2 év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság. Mivel a 33 éves magyar férfi el akarta kerülni a súlyos fegyházbüntetést, ezért 2010 novemberében ismeretlen helyre távozott, írja a police.hu.

Az általa elkövetett bűncselekmények súlyosságára tekintettel került fel a rendőrség TOP 50-es körözési listájára. Elfogása elsősegítése érdekében a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője 1.000.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki olyan információkat közöl a rendőrséggel, amely T. Lajos felkutatását vagy elfogását elősegíti.

Az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának munkatársai kezdték meg. A beszerzett információk alapján sikerült lokalizálni a körözött személy vélt tartózkodási helyét. Elfogása érdekében a nyomozók felvették a kapcsolatot az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) belül az Osztrák, illetve a Német Központi Célkörözési Egységekkel.

Az együttműködés során sikerült megállapítani, hogy a több mint 11 éve keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, a németországi Füssen környékén bujkál. T. Lajost 2021. június 1-jén a német, osztrák és magyar rendőrségnek összehangolt rendőri akció során sikerült elfognia a bajor Schwangau városában.

Kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek a német hatóságok.

Címkék: bűnügy