13 embert fogtak el az érdi tömegverekedés után – 12-en vannak kórházban, 1 ember meghalt

13 embert fogtak el az érdi tömegverekedés után – 12-en vannak kórházban, 1 ember meghalt

Helyszínelők Érden 2020. július 31-én (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogtak 13 embert azon két társaság tagjai közül, akik még csütörtök este Érden csaptak össze egy elfajult vita miatt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy Érden, az Iparos úton két többfős társaság összeszólalkozott, a vita tettlegességig fajult, aminek következtében egy 50 éves férfi meghalt, és tizenketten kórházba kerültek.

A legfrissebb információk szerint a két társaság tagjai botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal és késekkel válogatás nélkül támadták egymást, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta. Nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, ami azonban személyi sérülést nem okozott.

https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/221763449063040/

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít.

A rendőrség mindnyájukat őrizetbe veszi és kezdeményezi letartóztatásukat. Emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak le a további eljárást – áll a közleményben.