131 ezren kaptak vakcinát az oltási akcióhét első napján

131 ezren kaptak vakcinát az oltási akcióhét első napján

Oltásra várakozók a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontja előtt 2021. november 22-én, az oltási akcióhét első napján (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem 131 ezer oltást adtak be a hétfőn indult, úgynevezett oltási akcióhét első napján. A legtöbben a harmadik vakcinát kapták meg.

Valamivel több mint 18 500 oltatlan jelent meg a hétfőn kezdődött oltási akcióhéten valamelyik oltóponton, vagyis ennyien kaptak most először koronavírus elleni vakcinát. A cél nem titkoltan az volt, hogy minél több olyan ember menjen el, aki eddig valamiért elutasította, hogy beoltsák.

 

Nagyjából 105 ezren voltak azok, akik a harmadik oltást kapták meg. A kormány ezt egyre jobban ajánlja mindenkinek, aki a korábbi dózisokat már több mint négy hónappal ezelőtt kapta meg, hiszen a védelem az idő elteltével csökken. Orbán Viktor miniszterelnök is büszkén hirdette korábban, amikor beadták neki a harmadik vakcinát, de hasonlóan tett több más politikus, például Karácsony Gergely főpolgármester is.

Az oltási akcióhét egészen vasárnapig tart, ez idő alatt reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. Akik így érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják be. Az intézmények országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Igaz, hétfőn délelőtt több helyen is sorok alakultak ki.

Az oltási hétről az információkat és az oltópontok listáját, ezen a linken megtalálja. 

Címkék: oltási akcióhét