140 millióért utaztatják a közmédia munkatársait

140 millióért utaztatják a közmédia munkatársait

A Magyar Televízió (MTV) Kunigunda utcai székháza Budapesten (Fotó: MTI / Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

140 millió forintért vállalta a Médiaszolgáltatás-támogató Vagyonkezelő Alap munkatársainak külföldi utaztatását a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – íjra az Mfor. Az MTVA augusztus elején írta ki a közbeszerzést és a győztes volt az egyetlen ajánlattevő.

Az utazási iroda nem ismeretlen a közmédia számára, hiszen az utolsó, 2019-ben kiírt utaztatási közbeszerzésükön is ők nyertek, s akkor is 140 millió forintból gazdálkodhattak.

A lap megjegyzi, hogy emellett több más közbeszerzésen is sikeresek lettek. A MÜPA Budapest-Művészetek Palotája útvonaltervezési és menetjegyszolgáltatási tevékenységét is ők kapták meg 79,2 millió forintért, valamint a Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak 500 millió forintért szerveznek bel- és külföldi utazásokat. 2019-ben a Birkózó Szövetség sportolóit reptették 200 millió forintért, sőt, a közbeszerzési hatóság adatai szerint korábban már a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjával, a Magyar Nemzeti Filmalappal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Magyar Vívó Szövetséggel, az MFB-vel és az Állami Számvevőszékkel is szerződtek utazásszervezési feladatokra.