15 százalékos fizetésemelés a fővárosi közszolgáltatóknál

15 százalékos fizetésemelés a fővárosi közszolgáltatóknál

Munkában a közterület-fenntartók (Forrás: FKF/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átlagosan 15 százalékkal emelkednek a bérek a hat budapesti közszolgáltatást (hulladékgazdálkodás, kertészet, köztisztaság, közületi kéményseprés, távhőszolgáltatás, temetkezés) ellátó közműtársaságnál – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM). Differenciált bérfejlesztésről van szó, amelyet idén január elsejétől érvényesítenek, vagyis a februári fizetésekben már meg fog jelenni a nagyjából 4500 dolgozónál.

A BKM azt is közölte, hogy a dolgozói létszáma jelenleg magasabb, mint az összeolvadás előtti tagtársaságoké együttesen volt, ennek ellenére több száz állás betöltetlen. Várják például kazángépészek, hulladékrakodók, gépjárművezetők, kegyeleti munkatársak, szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, vagy éppen kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök jelentkezését.