15 volt vígszínházi dolgozó nyilatkozatban támadja Eszenyi Enikőt

15 volt vígszínházi dolgozó nyilatkozatban támadja Eszenyi Enikőt

Eszenyi Enikő Myrtle Gordon szerepében John Cassavetes Premier című színművének próbáján a Vígszínházban 2019. február 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent egy nyilatkozat a Színház Online-on, amelyet olyan színművészek és vígszínházi dolgozók írtak alá, akik a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek a vezetési stílusa miatt hagyták ott a teátrumot.

„Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal” – olvasható a dokumentumban.

Az aláírók szerint a Vígszínházban nem állt rendelkezésükre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalataikat, panaszaikat kivizsgálták volna.

Nyilvános Rudolf Péter pályázata a Vígszínház élére, Eszenyit megalázó vezetői módszerekkel vádolják | Magyar Hang

Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata – írták.

A nyilatkozatot aláírók névsora:

Bata Éva,
Harkányi Endre,
Herczeg Adrienn,
Hevér Gábor,
Járó Zsuzsa,
Kerekes József,
Kovács Patrícia,
Lengyel Tamás,
Mészáros Máté,
Molnár Áron,
Péter Kata,
Réti Adrienn,
Stohl András,
Telekes Péter,
Tornyi Ildikó