1,7 milliós órát visel az új honvédelmi miniszter egy szakblog szerint

1,7 milliós órát visel az új honvédelmi miniszter egy szakblog szerint

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterjelölt (j) a meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országház Hazai Samu báró termében 2022. május 18-án. Mellette Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) polgári hírszerzésért felelős államtitkára (b) (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hozzávetőlegesen 1 700 000 forintban kerül az az óramodell, melyet a Csuklószpotting nevű órablog vett észre a Honvédelmi Minisztérium új vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf karján. A blog a miniszteren IWC Portofino típusú karórát vélt felfedezni.

A tárcavezető idén május 18-án, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, a miniszteri meghallgatásán is ezt a luxusórát hordta az MTI-nek a eseményen készült fényképeinek tanúsága szerint.

Szalay-Bobrovniczky könnyedén megengedhet magának egy ilyen luxus karórát, hiszen az utóbbi években több jövedelmező vállalkozásban szerzett tulajdonrészt, melyektől az ötödik Orbán-kormányban vállalt tagsága miatt vált meg nemrég. Az újdonsült miniszter az állami Magyar Fejlesztési Bank 55 milliárd forintos hitelének segítségével vásárolhatta meg tavaly szeptemberben a cseh Aero Vodochody repülőgépgyártó vállalat többségi tulajdonát, a magyar kormány pedig ettől a gyártól vásárol 12 katonai kiképző repülőgépet, az RTL Klub becslése alapján akár 60–70 milliárd forintos értékben. A honvédelmi tárca új irányítója megmerítkezett a vasúti járműgyártó-iparban is, egy oroszokkal közös cége volt a közelmúltig. Andy Vajna halála után ő pedig kapott lehetőséget rá – egy másik NER-lovaggal, Garancsi Istvánnal –, hogy átvegye a filmproducer árván maradt öt budapesti kaszinóját.

A miniszteri kinevezése után mind a repülőgyárát, mind a vagongyártó cégét Hernádi Zsolt Mol-vezérnek értékesítette.

A Szalay Kristófként született tárcavezető családtagjai is mind-mind az állam és a kormány körül szorgoskodnak. Felesége Szentkirályi Alexandra, aki a kormányszóvivővé válásakor, 2020. januárjában tért vissza lánykori nevének viseléséhez (korábban, Tarlós István főpolgármester-helyetteseként még férjezett nevét használva, Szalay-Bobrovniczky Alexandraként ismerhettük). A miniszter testvére, Szalay-Bobrovniczky Vince (testvéréhez hasonlóan ő is Szalayként született, később változtatott nevet) korábban Bécsben képviselte Magyarországot nagykövetként. E kiküldetése alatt, 2013. április 26-án esett meg, hogy ittasan vezetett. Az ötszemélyes autóban hatan ültek, rajta kívül a felesége és négy gyermekük is. A férfi jelenleg civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen.