18 év után hétfőn szabadul a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede

18 év után hétfőn szabadul a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede

Budapest, 2011. január 18. Büntetés-végrehajtási őr vigyáz Kaiser Edére (b). Két évvel mérsékelte, tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárás, s így jogerőssé vált, hogy nem róható terhére a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás. A bíróság ítéletével mérsékelte a perújítási eljárás során kiszabott, 18 évben meghatározott fegyházbüntetés mértékét, ugyanakkor kizárta Kaiser Edét a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből. MTI Fotó: Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennyolc év után hétfőtől a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede újra szabad ember lesz – tudta meg a Blikk. Bár a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést nem ő követte el, volt miért ülni ennyi évet, számláján többek között fegyveres rablás szerepelt.

A bulvárlap információi szerint Kaiser nagyon várja a pillanatot, amikor végleg maga mögött tudhatja a rácsok egyhangú világát, bár tart is attól, hogy miként boldogul majd a szabad életben. Ennyi év alatt nagyon sokat változott a világ, nem lesz egyszerű neki újra felvennie a fonalat - írják.

Ügyvédjével, dr. Dezső Antallal végig tartotta a kapcsolatot, most is ő segít neki, például meghosszabbítani személyes okmányai érvényességét. A családja is kitartott mellette, az édesanyja és az édesapja rendszeresen látogatta. Kaiser a börtönben éppen most érettségizett volna, de a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt.

– Védencem leszámolt a múltjával, többé nem akar bűnözőként élni. Mórról egyáltalán nem beszélünk azóta, hogy felmentették. A rá valló egykori barátnak is megbocsátott, de találkozni nem szeretne K. Attilával – árulta el a Blikknek dr. Dezső Antal. – Ede normális, átlagos életet szeretne élni, természetesen munkát keres majd. A börtönben szinte semmi gond nem volt vele, a szabályokat betartotta, a társaival jól kijött. Persze nagyon izgul, hogy milyen lesz a szabadulás, 18 éve erre a pillanatra vár.