18 év után kiszabadult Kaiser Ede

18 év után kiszabadult Kaiser Ede

Budapest, 2011. január 18. Büntetés-végrehajtási őr vigyáz Kaiser Edére (b). Két évvel mérsékelte, tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárás, s így jogerőssé vált, hogy nem róható terhére a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás. A bíróság ítéletével mérsékelte a perújítási eljárás során kiszabott, 18 évben meghatározott fegyházbüntetés mértékét, ugyanakkor kizárta Kaiser Edét a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből. MTI Fotó: Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

18 év után hétfőn szabadult a börtönből a móri mészárlás miatt tévesen elítélt Kaiser Ede. A kapunál barátai és ügyvédje várta – írja a Blikk, amely képeket is közölt a szabadulásról.

„Kicsivel több volt, mint, ami jól esett" – a bulvárlap szerint ezt mondta szabadulása után.

Kaiser Edét tévesen ítélték el a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt, később azonban felmentették. Más bűncselekmények miatt azonban 18 évet kapott.

– Védencem leszámolt a múltjával, többé nem akar bűnözőként élni. Mórról egyáltalán nem beszélünk azóta, hogy felmentették. A rá valló egykori barátnak is megbocsátott, de találkozni nem szeretne K. Attilával – mondta még korábban a Blikknek Dezső Antal, Kaiser Ede ügyvédje. – Ede normális, átlagos életet szeretne élni, természetesen munkát keres majd. A börtönben szinte semmi gond nem volt vele, a szabályokat betartotta, a társaival jól kijött. Persze nagyon izgul, hogy milyen lesz a szabadulás, 18 éve erre a pillanatra vár.

Címkék: gyilkosság, kaiser ede