20 milliárd bent maradt tavaly a közmédiánál

20 milliárd bent maradt tavaly a közmédiánál

Kontra György, az M1 Híradó bemondója a vizuális megjelenésében megváltozott 4-es stúdióban a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisán 2020. március 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közmédia tavaly nem tudta elkölteni a költségvetésből kapott támogatást, így 20,5 milliárd forint „nyereséggel” zárt – írja az Mfor.

A cikk szerint a nyereséges működést előre megjósolta Papp Dániel a közmédia 2019-es beszámolójához csatolt nyilatkozatban. A vezérigazgató úgy kalkulált, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt 2020-ban összességében magasabb adózott eredménnyel zárhatnak. Ez nagy vonalakban annak köszönhető, hogy a reklámbevételeik 1,5 milliárd forinttal ugyan zsugorodnak, de a 2020-as tokiói olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság elhalasztása miatt a költségek is 8 milliárd forint körüli összeggel csökkennek.

Már a 2021 első negyedéves mérlege is ismert az MTVA-nak és szintén jelentős többletnél tartanak. Reklámbevételből egymilliárd forint jött össze március végéig, míg a költségvetésből 27,3 milliárd forint érkezett. A személyi jellegű kiadásaik ugyan növekedtek egy kicsit, de így is 3,5 milliárd forintos adózott eredménynél tartottak az első negyedév végén.

Az Mfor megjegyzi, hogy van és lesz is miből műsorokat gyártatni, ráadásul idén 117,7 milliárd forintos költségvetéssel számolhat a közmédia, ez minden idők rekordja.