Sínek közül a Jóisten tenyerére

Sínek közül a Jóisten tenyerére

Paszabon játszik a Parno Graszt (fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az autentikus cigány zenét játszó Parno Graszt zenekar körül akaratuk ellenére hemzsegnek az ellentmondások. Előbb lettek ismertek Amerikában és Nyugat-Európában, mint Magyarországon, majd miután végre hazánkban is nagy népszerűségre tettek szert, kellemetlen incidensben volt részük, nem engedték be őket egy fővárosi szórakozóhelyre. A zenekarvezetővel, Oláh Józseffel nem csak a muzsikáról beszélgettünk, amikor Paszabon, a szülőfalujában fogadott minket. Szóba kerültek az eladott szavazatok, a migránsok, a vidéki lét nehézségei, a fekete vonat és hogy jó-e az, ha már gyerekként szülnek a roma lányok.

– Hiába vagyunk a Jóisten tenyerén már másfél évtizede, azért olyan két-három évenként kapunk egy-egy fenékbebillentést, ami lendít rajtunk, mielőtt leülnénk a babérjainkra – mondta a Magyar Hangnak Oláh József. A nemrég a budapesti Remix Discóban történt incidenst is ezek közé a figyelmeztetések közé sorolja.

A zenekar frontembere az április 8-i országgyűlési választás előtt videóban buzdította szavazásra a romákat. A településen végül elsöprő győzelmet aratott a Fidesz. Hogy miért? Erről is beszélt riportunkban a Parno Graszt frontembere, aki a vidék elnéptelenedéséről és a mulatós zene térhódításáról is elmondta a véleményét.

A cikket a Magyar Hang május 18-án, pénteken megjelenő első számában olvashatja. Keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő lapunkra, akkor jövő pénteken már házhoz megy a Magyar Hang!