Semjén Zsolt nem teszi le a fegyvert

Semjén Zsolt nem teszi le a fegyvert

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Kárpát-medencei és a diaszpórából érkezõ magyar fiataloknak rendezett megemlékezésen a Fejér megyei Isztimérhez tartozó Királyszálláson, a Nagy-Magyarország parkban 2018. június 4-én (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elveszítené a normalitását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, ha nem vadászhatna – erről beszélt a luxusvadászatokat különösen kedvelő politikus vasárnap este a kormánypárti Echo Televízióban. Az ország fővadásza volt osztálytársa, Bayer Zsolt kérdésére szabadkozva beszélt arról, a sok meghívásnak csak a töredékét tudja elfogadni, mondván „időbelileg annyira leterhelt és korlátozott”.

Svédországi kalandjairól a rénszarvasokkal a Magyar Nemzetben írtunk részletesen, két tavalyi, kanadai turnéjáról pedig a 444.hu rántotta le a leplet a múlt héten. A vagyonnyilatkozatában azonban nem szerepeltette egyik utat sem. Ezek azonban nem az időhiány maradtak ki a bevallásából, hanem – derült ki szavaiból – mert szerinte azokra magánemberként utazott, és nem képviselőként.

„Tehát maga a vagyonnyilatkozat zárja ki, hogy oda beírja az ember” – erősítette meg sajátos értelmezését a rendkívül elfoglalt miniszterelnök-helyettes. Szerinte az is bebizonyosodott, hogy személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség és illetékfizetési kötelezettség sem terheli ezeket az elfogadott ajándékutakat.

Az országgyűlés mentelmi bizottságát vezető Hargitai János KDNP-s politikus a Transparancy International (TI) bejelentésére úgy találta, nem szükséges vagyonnyilatkozati eljárást indítani Semjénnel szemben. Álláspontját – a TI mellett – Deák Dániel nemzetközi adójogász sem osztja. A jogász a 24.hu-nak azt mondta, Semjén Zsoltnak mindenképpen fizetnie kellett volna az ajándékba kapott svédországi vadászutak után.

Az ország fővadásza különben elismerésnek tartja, hogy a vadászatain kívül más téren nem találnak fogást rajta. Többször leszögezte, hogy a vadászatokat magánügynek tekinti. Egyébként a politikát addig műveli, amíg az ember normális lehet. Ehhez pedig hozzátartoznak a vadászatok is. Pláne, hogy vadászok között nőtt fel – állítása szerint édesapja mellett hat éves kora óta űzi a vadakat –, a barátai is abból a körből származnak. A luxusvadászatait leleplező, közéleti – többek között a Magyar Nemzetben – lapokban megjelent cikkeket a „bulvársajtó hülyeségének” nevezte, ami miatt nem hajlandó megváltoztatni a magánéletét. De üzent is a luxusutakról – Svédországban komplett szállodát béreltek ki számára, hogy még véletlenül se találkozzon magyarokkal – hírt adó médiumoknak: esze ágában sincs letenni a fegyvert.