Újabb kormányzati roham a genderszak ellen

Újabb kormányzati roham a genderszak ellen

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. augusztus 14-én (MTI Fotó: Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább gyűrűzik az úgynevezett genderügy Magyarországon. Ahogy arról már a Magyar Hang beszámolt, már az ELTE is határozottan és egyértelműen nem ért egyet a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak rendeleti megszüntetésével. Most a Magyar Rektori Konferencia is megszólalt. A 168 Órának eljuttatott közleményük szerint „a Magyar Rektori Konferencia a rendelkezésre álló rövid határidőn belül elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emmi részére. A elküldött véleményben az MRK nem támogatta a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. Az MRK a kormányzati döntésig az üggyel kapcsolatos további nyilatkozatot nem tesz.”

Úgy tűnik azonban, hogy a kormánypárti többség számára csak újabb támadásra adott okot az ELTE és a rektori konferencia közleménye, és máris frontális támadást indítottak a képzés ellen. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón kijelentette, egyszerűn nincs is szükség ilyen szakra a hazai felsőoktatásban, hiszen annyira kevés az érdeklődők száma.

„Ha nem megyünk bele abba a vitába, hogy van-e mit oktatni, mit jelent a genderszak, hanem csak megnézzük azt, hogy erre a szakra mennyien jelentkeztek az ELTE-n és a CEU-n, ez önmagában is érv a megszüntetés mellett. Ugyanakkor úgy vélem, a kormánynak abszolút nem kell e mögé a kényszerítő ok mögé bújnia. Az emberek férfinak vagy nőnek születnek, olyan életet élnek, amilyet kívánnak, de ezen túlmenően a magyar állam nem kíván támogatni ilyen jellegű oktatást. Ez nem jelenti, hogy a kormány ne támogatná a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítását, hiszen annak minden formája elfogadhatatlan. De nem fogadjuk el, hogy ne biológiai nemekről, hanem társadalmi nemekről beszéljünk. Egy szó, mint száz, magyar állami finanszírozás mellett erre a kutatásra lehetőség nincs” – jelentette ki e témában szinte ellentmondást nem tűrően Gulyás.

Hollik István (KDNP) a Hír Tv-ben, a Magyarország élőben című műsorban kijelentette, nem kell ahhoz szakértői vélemény, hogy megállapítást nyerjen az, miszerint a kormány által épített kereszténydemokráciába egyszerűen nem fér bele a liberalizmus egyik ágaként ismert genderizmus – ami szerinte nem is komoly tudomány –, ráadásul a munkaerőpiacon abszolút nem keresett szakma a genderológia. Már csak ezek miatt sincs oka a kormánynak, hogy ezt a szakot tovább támogassa, engedélyezze.

„Kereszténydemokrata politikusként úgy vélem, ideológiailag olyan értéket közvetít a genderizmus, amire ma Magyarországon semmi szükség. Nincs szükség olyan áltudományra, amely meg akarja erőszakolni a világ természetes törvényeit, így bízom abban, hogy a kormány ebben a kérdésben nem fog engedni” – közölte a kormánypárti politikus.

Vélhetően nagy zavart fog okozni majd kormánypárti oldalon, hogy miközben megy a keresztes háború a genderizmus ellen, Szijjártó Péter külügyminiszter például olyan egyetemet hívott Magyarországra – az indianai, katolikus beállítottságú Notre Dame Egyetem 2019 őszén több szakot indít Budapesten –, amelynek campusán komoly gender képzés is folyik. Ráadásul az sem állja meg a helyét, hogy a keresztényi értékekkel nem fér meg a genderizmus, ugyanis többek között a német evangélikus freiburgi, a holland leuveni, valamint a denveri jezsuita-katolikus egyetemen is megtalálható a genderszak.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.