Papíron is Mészáros-kézre kerültek Pecina maradék megyei lapjai 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még az ősszel összeolvad a Mészáros Lőrinc által tulajdonosként jegyzett Mediaworks és az osztrák Heinrich Pecina tulajdonában lévő Inform Média Kft.– tudta meg a Zoom.hu. A tranzakció előkészítése annak rendje s módja szerint meg is kezdődött.

Pecina, az erősen strómanszerű szerepet játszó osztrák vállalkozó egy évvel ezelőtt vásárolta fel a a három megyei lap, az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadásait (Haon.hu, Boon.hu és Szon.hu) kiadó Russmediát. Ezek a lapok kerülnek most hivatalosan is a Mediaworkshöz. Mivel tavaly júliusban a Mediaworks megszerezte a Nógrádi Hírcentrumot is, és korábban Andy Vajna tulajdonába került a Délmagyarország, valamint a Kisalföld együtt, amely lapokat a Lapcom Zrt. adja ki annak az Élő Gábornak a stratégiai igazgatása alatt, aki a Médiaworkstől érkezett, elmondható, hogy lényegében a kormányzati propagandagépezet politikai irányítása alá került az összes magyar megyei nyomtatott lap. Az, hogy Mediaworks korábbi tulajdonosa, a Népszabadság bezárásával országos ismertséget szerzett Pecina tényleg csupán stróman szerepet játszott, jól bizonyítja az a malőrnek aligha nevezhető sajtótörténeti csemege, hogy a választás előtti napon a még Pecina tulajdonában lévő három kelet-magyarországi megyei lap ugyanazzal az Orbán-interjúval indult címlapon, mint a többi Mészáros-tulajdonban lévő megyei lap. Vagyis már a látszatra se igyekeztek adni a Médiaworksnél.

Az üggyel kapcsolatban a 444.hu megjegyzi: „Néhány éve értelmes kérdésként merült volna fel a médiapiacon, hogy vajon nem csorbul-e a Mediaworks vidéki napilap-monopóliumával a sokszínű tájékoztatást, ami egy működő médiapiac elengedhetetlen (és alkotmányba foglalt) feltétele, de a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiahatóság érdemben réges rég nem foglalkozik ilyen kérdésekkel, kivéve, ha az nem kormánypárti médiumokat érint.”

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.