Lába kélt az önkormányzat ipari csarnokának, a polgármester feleségénél kötött ki

Lába kélt az önkormányzat ipari csarnokának, a polgármester feleségénél kötött ki

Váradi László és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Váradi László üres vagyonnyilatkozattal vezette Demecsert, az önkormányzati ipari csarnok vázát felesége cégének telephelyén állíttatta fel, iratok igazolják a hivatali visszaélés gyanúját – derül ki cikksorozatunk második részéből. A teljes cikket keresse a Magyar hang 20. számában! Miről írtunk eddig?

– Súlyos szabálytalanságokra derített fényt a Váradi László polgármester ügyeit vizsgáló fegyelmi bizottság

– Bár fideszes képviselőtársai is elfordultak Váraditól, ma már ismét őt támogatják

– Eleve teljesíthetetlen, 60 napos határidővel kezdődött óvodaépítés, a beruházáson közmunkásokat dolgoztattak

Noha irattal igazolható, hogy Demecser fideszes polgármestere hivatali visszaélés gyanúját felvetően utasította a hivatal pénzügyi irodájának munkatársait egy 57 millió forintos előleg átutalására, a hatóságok mégsem nyomoznak az ügyben – tudta meg a Magyar Hang. Ez azért érthetetlen, mert Váradi László polgármester tulajdonképpen maga dokumentáltatta az esetet: minden jogkövetkezményt és büntetőjogi felelősséget vállalva írásban is utasítást adott a pénz elutalására. Holott ő ezt nem tehette volna, mivel a polgármesteri hivatal dolgozóinak felettese a törvényesség felett őrködő jegyző. Ráadásul – derül ki az akkori aljegyző esetről írt feljegyzéséből – Váradi kifejezetten ragaszkodott ahhoz, hogy a történteket elhallgassák a jegyző elől, ezért az utasítást a páncélszekrénybe záratta.

Váradi László az önkormányzati törvényre se sokat adott: a birtokunkba került irat szerint a 2017 januárjában leadott vagyonnyilatkozata teljesen üres, kitöltetlen volt. Ez is tavaly ősszel a fegyelmi eljárás idején derült ki. A vagyonnyilatkozatot ugyan novemberben pótolta, a helyzet mégis több kérdést felvet. Az önkormányzati törvény szerint ugyanis a nyilatkozat elmulasztója jogköreit nem gyakorolhatja, tiszteletdíjat és költségtérítést sem kaphat. A polgármester érdeklődésünkre annyival intézte el, hogy nem ő bontotta ki a lezárt borítékot.

Közmunkásokkal építtetett óvodát Demecser fura ura - Magyar Hang

Még fideszes párttársai is ellene fordultak egy időre, fel is függesztették, ma már azonban szent a béke. A rendőrség is nyomoz.

A városvezető az önkormányzati tulajdont is sajátosan értelmezte; a gépeket, eszközöket szerette a maga közelében tudni. A fegyelmi bizottság szerint ugyanis a ma már a felesége nevén lévő Regulator Kft. (korában Váradi is tulajdonosa volt) telephelyén gyakran megfordultak az önkormányzati gépkocsik, időnként itt éjszakázott a lepakolásra váró kisteherautó, de a közmunkaprogramban megrendelt takarmány egy része, az értékes munkagépek, fűkaszák is innen kerültek elő. Váradi szerint azonban ez nem az, aminek látszik: a felesége cégének telephelyét egyszerűen biztonságosabbnak vélte, mint az önkormányzat belvárosi telepét. A bizottság előtt azt állította, a gépek csak javításon voltak a Regulatornál, azt viszont a bizottság nem tudta kideríteni, miért ott volt szükség a sörpadokra vagy a kerti bútorokra.

Ez azonban nem minden: Váradi ugyanis a helyben csak kólagyárként emlegetett önkormányzati telepen szemet vetett egy csarnok vasszerkezetére. Ezt egy éjjel kibontatta, majd felszereltette szintén a Regulator telephelyén. Magyarázata szerint azért ott kellett felállítani a csarnok vázát, mert a tűzoltó-egyesület elnöke folyamatosan rágta a fülét, hogy tároló kellene tűzoltóautó-parkoltatáshoz (az elnök ezt cáfolta). Az ipari csarnok története azonban már-már happy enddel zárult: miután kiderült, hogy a polgármester felesége cégénél állították fel, Váradi az éjszaka leple alatt elbontatta, és visszaadta az önkormányzatnak.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 28-án megjelent 20. számában olvashatja! Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti.
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.