Márki-Zay Péter nyílt televíziós vitára hívta ki Lázár Jánost

Márki-Zay Péter nyílt televíziós vitára hívta ki Lázár Jánost

A Vásárhelyiek a Változásért csoport saját közösségi oldalán osztotta meg a teljes kommunikációs iránymutatást

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most már tagadni sem tudja a Fidesz, hogy kitalált, negatív sajtóhírekkel próbálják a lakosságot befolyásolni, illetve minden olyan ember munkáját megakadályozni, aki nem hozzájuk tartozik. Ugyanis – mint a 444.hu észrevette – nyilvánosságra került egy olyan levél, amely arra szólítja fel a hódmezővásárhelyi fideszeseket, hogy ezután se nyilatkozzanak a sajtónak pozitív témákban sem, mert „sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város. Ezt pedig nem szeretnénk.” Azt is hozzátette: gyűjtsék a negatívumokat, „amelyekkel a sajtóban tudunk majd csatákat indítani”.

A Vásárhelyiek a Változásért csoport saját közösségi oldalán osztotta meg a teljes kommunikációs iránymutatást, amit egyébként Göbl Vilmos, Lázár János sajtósa küldött szét a helyi kormánypárti politikusoknak. Vélhetően ez a jövő évi önkormányzati választásig tartó „kérés”. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha kiderülne, valami működik a Fidesz nélkül is…

Vásárhelyiek a változásért

KÖZPONTI UTASÍTÁST KÖVETNEK A FIDESZES KÉPVISELŐK Eddig is tudtuk, de most BIZONYÍTÉKOT IS KAPTUNK: Lázár János jobbkeze rendszeres utasításokkal irányítja a város fideszes képviselőit. Ezt...

A posztot elárasztották a kommentek, és csodák csodájára maga az ötletgazda is véleményt formált. Göbl, akit nyolc év sajtófőnöki munka után Márki-Zay bocsájtott el az önkormányzattól, nem tagadta, hogy ő írta a levelet, de hozzátette, szigorúan magánemberként nyilvánult meg, nem pedig Lázár János, Orbán Viktor vagy Kubatov Gábor utasítására. Szerinte azzal, hogy a fideszes képviselők nem nyilatkoznak, még a független polgármesternek tesznek jót. Úgy véli, a városban semmi sem működik, akkor meg milyen pozitívumokról beszéljenek a sajtónak? Szerinte ellenük folyik a legaljasabb lejáratás. Ezt az ő olvasatában a kiszivárogtatott levél is bizonyítja, amit szerinte az önkormányzat informatikusai szereztek meg illegálisan a képviselők email fiókjaiból. És arra sem írt semmi magyarázatot, miszerint miként kell azt érteni levele záró sorában, „gyűjtsétek a negatívumokat, amelyekkel a sajtóban tudunk majd csatákat indítani.”

Márki-Zay: Mutassa meg Lázár

Természetesen Márki-Zay Péter sem hagyta szó nélkül a történteket. Saját közösségi oldalán leírta, végre kiderült a város visszaszerzésével megbízott Lázár János stratégiája. Egyrészt minden fronton el kell a munkáját lehetetleníteni, másrészt rajta hajtsák be a Lázár által felhalmozott, sokszor 7 éve kifizetetlen adósságokat, aminek célja a város anyagi ellehetetlenítése, a csőd, egy pénzügyi gondnok kinevezése, harmadrészt minden kommunikációs csatornán a jelenlegi polgármestert okolni mindenért.

„A stratégia számomra eddig is egyértelmű volt, de most már bizonyíték is van az ördögien ravasz tervre, és a képviselők kézivezérlésére. A pártállam működését láthatjuk egy levél erejéig belülről...” – írta Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester a fenti levél után nyílt televíziós vitára hívta ki Lázár Jánost, remélve, hogy a magát a „nyílt és egyenes beszéd” hívének beállító országgyűlési képviselő kiáll vele. Márki-Zay a következő témákat javasolja a vitában:

– a város fejlődése és anyagi helyzete idén és az elmúlt 16 évben: tényleg nem működik a város és leálltak a fejlesztések?

– hazugságok: nézzük meg a Fidesz és az én nyilatkozataimat!

– migránsok betelepítése, menekültek befogadása: Soros vagy Orbán?

– korrupció az elmúlt 28 évben – melyik kormány lopott többet a 28 év alatt?

– kommunista ügynökök és Soros-bérencek a Fideszben és az ellenzékben

„Elég a rágalmakból, mutassa meg Lázár János, hogy nem gyáva kiállni egy nyílt vitára” – zárta a posztját Márki-Zay.