Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár

Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület sétájának résztvevõi a rózsaszín színekkel megvilágított Lánchídon 2018. szeptember 30-án. A „Minden nõ számít!” jelmondattal megrendezett séta célja, hogy felhívja a figyelmet a szûrõvizsgálat fontosságára és az egészséges életvitelre. Az elsõ sorban Nagy Anikó egészségügyért felelõs államtitkár (b2), Jó Mariann, az egyesület alelnöke (b3), Bánfi Ildikó, a Holnapom Egyesület elnöke, mellráktúlélõ (b4) és Pataki Ági filmproducer (b5) (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek.

„Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel" - közölte Nagy Anikó. Lemondásának indokaként elmondta, gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit. Az államtitkár hozzátette: szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

A Népszava kedden írt arról, hogy az államtitkár és Kásler Miklós viszonya az utóbbi időben feszültté vált, információik szerint a miniszter már kereste államtitkára utódját, illetve többször átnyúlt a feje felett. Az Emmi vezetője  a kormányváltás után kisöpörte az egészségügyi ágazat vezetőit, újakat azonban nem nevezett ki. Miközben a területet lényegeben személyes irányítása alá vonta – kihagyva az államtitkárt

Nagy Anikó azt mondta, büszke arra, amit az elmúlt négy hónapban elvégeztek az államtitkárságon, komoly munka folyt számos olyan területen, amely szerinte előre viszi az egészségügyet. Hozzátette: továbbra is fontosnak tartja, hogy növekedjen az emberek egészségben eltöltött éveinek száma, hiszen ez elengedhetetlenül szükséges a gazdaság versenyképességének fenntartásához. Ezért is készült el az öt nemzeti népegészségügyi program - mondta Nagy Anikó.

Úgy hiszi, ha ezeket sikerül megvalósítani, akkor nagyon komoly lépést tud tenni az ország ahhoz, hogy kevesebben legyenek betegek, és ezzel csökkenjen az ellátórendszer terhelése.

Nagy Anikó megemlítette azt is, hogy a sürgősségi ellátórendszerrel kapcsolatban sikerült olyan szakmai programot összeállítani, amely remélhetőleg segíti a következő időszak munkáját, jelentős szakmai előrelépés történik a kórházi fertőzések tekintetében, és fontos lépésnek nevezte a tisztiorvosi szolgálat megerősítését is.

Kiemelte, a szakdolgozók számára olyan programcsomag-tervezet készült, amely munka-, tanulási, lakhatási körülményein és bérezésükön is kíván javítani.

Sok egyeztetés folyt az elmúlt időszakban ezekről, és pozitívan fogadták ezt a csomagot az érdekképviseletek - mondta, hozzátéve: reméli, hogy ezen előterjesztéseknek is lesz látható eredménye. "Büszke vagyok arra, hogy szolgálhattam, még ha rövid, de tartalmas időre is az országot" - mondta Nagy Anikó.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.