Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nagy Anikót kirúgták volna, ha nem áll fel önként

Szerző: | 2018. október 03., 16:47 | Belföld

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és az egészségügyért felelős államtitkár között már annyira megromlott a viszony, hogy nem tudtak már tovább együtt dolgozni.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Információk szerint Kásler Miklós és államtitkára között a viszony már hetekkel ezelőtt megromlott, ezért a miniszter többször is átnyúlt Nagy Anikó feje felett.

HIRDETÉS - AIP

Továbbra is megy a találgatás arról, vajon mi az igazi oka annak, hogy kinevezése után nem sokkal miért adta be a felmondását Nagy Anikó, az egészségügyért felelős államtitkár. Nos, a szakember által megnevezett indok, miszerint gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni, és visszatérne főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, nem annyira hihető. Ugyanakkor a Népszava és a hvg.hu különböző forrásokból kiderítette, hogy a váratlan lemondás nem is volt annyira váratlan, ugyanis a miniszter és államtitkára között már hetek óta annyira megromlott a viszony, hogy szinte nem is beszéltek egymással. Sőt, augusztusban együtt állhattak a szőnyeg szélére, ugyanis Orbán Viktor kormányfő nem volt elégedett az egészségügyben zajló folyamatokkal.

Kettejük jó viszonya – Kásler kérte fel államtitkárnak Nagy Anikót – akkor romlott meg végképp, amikor a minisztériumi vezetők előrukkoltak a kiegészítő egészségbiztosítás bevezetésének tervével, ám a hvg.hu úgy tudja, ez nem ütötte meg az elvárt szintet. Nagy felmentését maga a miniszter is kezdeményezte a miniszterelnöknél, ám azt Orbán nem fogadta el, inkább lehetőséget biztosítottak arra, hogy az államtitkár kitalálja az okát annak, hogy feláll. Végül kedden adta be a felmondását Nagy Anikó a már idézett okra hivatkozva, ám arról nincs még hír, hogy a kormányfő elfogadta mindezt, azonban árulkodó tény, hogy az MTI mindezt már múlt időbe téve hozta le hírként.

Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár – Magyar Hang

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek.

A Népszava úgy tudja, úgy hat héttel ezelőtt eszkalálódott a helyzet miniszter és államtitkár között, és Kásler innentől kezdve beosztottja feje felett átnyúlva intézkedett olyan ügyekben, ami az államtitkár döntési joga lett volna. Például a miniszter megváltoztatta Nagy korábbi döntését a Székely László szívsebész és a kardiológia intézet vitájában – miután az államtitkár tárgyalásos úton megoldotta azt, és a főorvos december végéig megoperálhatta volna a műtétre váró betegeit –, és személyesen tiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól. Mondjuk az Káslert egy pillanatra sem zavarta, hogy emiatt mintegy 100 beteg sorsa vált bizonytalanná.

De szintén villámdöntéssel, valamint az egészségügyért felelős államtitkár tudta nélkül került a hivatalos értesítőbe az a rendelkezés is, amely tanácsadó testületet delegált a még mindig főigazgató nélküli gyógyszerhatósághoz, de az egészségügyért felelős államtitkársághoz tartozó háttérintézményeket is „közvetlen és személyes” irányítása alá vonta. Sőt, a miniszter úgy tárgyalt az államtitkári poszt esetleges várományosaival – például Cserháti Péterrel, az Egészséges Budapest Program miniszteri megbízottjával –, hogy Nagy szabadságon volt, és még be sem nyújtotta a lemondását. Cserháti egyébként elutasította a felkérést.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Kásler Miklós, lemondás, Nagy Anikó


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

Kulturális felszabadítás

Kulturális felszabadítás

Ön az egyik első kétéltű művész, aki nemzetközi hírnevet vívott ki magának. Rengeteget tett a kétéltűek politikai öntudatra ébredéséért is. Nem zavarja, hogy még mindig azt mondogatják az emberek, hogy a fehér gólya hozza a gyereket?

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest