Volnerék kilépnek a Jobbikból

Volnerék kilépnek a Jobbikból

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fegyelmi tárgyalás előtt, önszántából távozik a Jobbikból a frakcióból nemrég kizárt alelnök, Volner János, valamint Fülöp Erik és Apáti István. Tiszavasvári volt polgármestere már ki is lépett, míg Volnerék ezt most teszik majd meg. Az eddigi alelnök minderről kedd délutáni sajtótájékoztatóján számolt be.

Az MTI szerint a politikus azt mondta: a Jobbik különböző vezetői már amúgy is kihirdették az ítéletet. Az tény, hogy a kizárás eddig is erősen valószínűsíthető volt, Mirkóczki Ádám pedig egyenesen arról beszélt hétfőn az Azonnalinak, hogy Volnert már rég ki kellett volna zárni.

Az eddigi alelnök most is azokat a vádjait emlegette, amiket már egy korábbi – rögtön a kormánypárti Figyelőhöz kiszivárgott – belső levélben leírt. A politikus állítása szerint ellenezte pártja balratolódását, LMP-vel való szövetségköltését, illetve azzal sem értett egyet, külföldön kikkel építsen ki kapcsolatokat a Jobbik.

A párt vezetői viszont Volnert vádolták azzal, hogy nem mond igazat, és a Fidesz kottájából játszik. A feltehetőleg a Mi Hazánk felé tartó politikusokról elmondták azt is, hogy feltűnően békülékenyek a kormánypárttal, és akár az eddigi szabályoktól eltérő módon, saját frakciót is kiküzdhetnek majd maguknak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.