14 másodperc választott el titeket a haláltól – üzente a mozdonyvezető

14 másodperc választott el titeket a haláltól – üzente a mozdonyvezető

Képünk csak illusztrácFotó: Unsplash/Ankush Minda

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dühös Facebook-posztot tett közzé egy mozdonyvezető azután, hogy egy férfi kikerülte a fénysorompót és átsétált az érkező vonat előtt, maga előtt terelve a gyerekét – számolt be róla az Indóház. A szöveget a teljes terjedelmében közlő lap szerint ilyenkor indokoltak az erős szavak. (Bár egyes sértegetések kapcsán ez persze megkérdőjelezhető.) Richárd október 14-én, délelőtt negyed tizenegy előtt nem sokkal vette észre, hogy a Berettyó-csatorna töltésének útjárójában egy férfi átment előtte.

„Mi értelme volt ennek? Meg akartad mutatni a fiadnak, milyen kemény vagy? Apa okos, ő jobban tudja, mikor ér oda a vonat, ugye? Megmutattad neki, hogy a sorompó felesleges, a vonat előtt mindig van hely. A fiadnak te vagy a példakép, most továbbadtad a tudást, hogy nem kell tisztelni a pirosan villogó lámpát. Ezért kockáztattad a magad és a gyereked életét” – írta a posztban.

A mozdonyvezető felhívta a figyelmet arra: 1300 tonnás vonattal 100 km/h-s sebességgel száguldott, és legfeljebb négyszáz méterre lehetett. „Tizennégy másodperc választott el titeket a haláltól” – üzente.

A Facebook-poszt megfogalmazója kitért rá, hogy Magyarországon naponta legalább egy embert gázol el vonat, de múlt héten kettő is volt ez hétköznaponként. Mindez pedig már be sem kerül a hírekbe – fűzte hozzá.

És felteszi a kérdést az apának, hogy mi van akkor, ha nem sikerül átérni? „Vajon hány életet teszel tönkre még? Feleségedét, családodét. Az enyém nem számít, egy mozdonyvezető tudja, hogy gázolni fog a pályafutása alatt, csak az a kérdés, hogy mennyit. Te viszont még nem láttad, milyen a gyereket halottszemlező rendőr arca...” – írta.