Mindenki Magyarországa: bejegyezték Márki-Zayék mozgalmát

Mindenki Magyarországa: bejegyezték Márki-Zayék mozgalmát

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Trianon-megemlékezésen 2018. június 4-én (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is bejegyezték Márki-Zay Péter egyesületét, amely a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevet kapta – vette észre az Azonnali. A civil szervezetek névjegyzékében fellelhető információk alapján a bejegyzés november 8-án lett jogerős, a szervezet képviselője pedig Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere lett. A nyilvántartásba vételi végzés szerint az egyesület célja „a részvételi demokrácia erősítése, a helyi közéleti aktivitás előmozdítása, a magyar civil társadalom önszerveződésnek támogatása”.

Az egyesület székhelye a szervezet bejegyzésében segédkező Magyar György ügyvéd irodája lett. Ezzel kapcsolatban Magyar György elmondta az Azonnali kérdésére: a nyilvántartásba vétellel kapcsolatos adminisztratív teendők lezárultak. „Az egyesület a jövő hét végén fog egy komolyabb megbeszélést tartani, azt követően fog csak a nyilvánosság elé lépni a mozgalom” – mondta, hozzátéve, hogy további belső részletek feltárására ő nem jogosult.

Márki-Zay Péter: A nyilvánosság a Fidesz hatalmának a kulcsa - Magyar Hang

Életképes ellenzéki ernyőszervezetet kell létrehozni, ebben hisz Hódmezővásárhely polgárestere. Interjúnk a 0. számból.

Augusztus 20-án a Hadházy Ákos és Jeszenszky Géza oldalán tartott hódmezővásárhelyi fórumot követően beszélt arról Márki-Zay Péter, hogy új pártra vagy mozgalomra van szükség az ellenzéki oldalon. – Természetesen nem a jelenlegi ellenzéki pártok ellenzékeként kellene politizálni ennek az új erőnek, hanem következetesen küzdenie kell a korrupció és jogállam, az európai értékrendek lebontása ellen – mondta később a Magyar Hangnak Hódmezővásárhely polgármestere.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.