Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Szakorvoshiány miatt halhatott meg egy beteg a Honvédkórházban

Szerző: | 2018. december 06., 14:32 | Belföld

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégén elhunyt a Honvédkórházban egy középkorú nő, akit háromszor szállítottak oda-vissza az intézmény két telephelye között, és mire kiderült, hogy mi a gond, már nem érte meg a műtétet, írja a hvg.hu.

HIRDETÉS - AIP

A lap már korábban megírta, hogy betegéleteket veszélyeztet nap mint nap a Honvédkórház radiológushiányaSzeptemberben felmondott az utolsó radiológus is a Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is adó Podmaniczky utcai telephelyén, és emiatt az ultrahang vizsgálatokat a Róbert Károly körúti központi telephelyen végzik el,majd a betegeket visszaviszik a Podmaniczky utcába, ahol az ügyeletes dönt a továbbiakról. Ebből most tragédia lett.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, oxiológus a közösségi oldalán tette közzé csütörtökön reggel, hogy egy középkorú nőt folyamatos görcsökkel, 200-as vérnyomással vittbe a lánya szombaton a Honvédkórház sürgősségijére. A nőt átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, onnan pedig radiológus hiányában a Róbert Károly körútra.

A vizsgálatot többórányi várakozás után végezték el. A diagnózis alapján vasárnapra felvették a sebészeti osztályra, hogy megműtsék, de nem érte meg a műtétet: hétfő hajnalra meghalt.

Kunetz Zsombor annyival kiegészítette a történetet, hogy bár a nőnek olyan betegsége volt, amelyet még a fejlett egészségügyi ellátórendszerekben is rendkívül nehéz felismerni, ezzel a szervezetlenséggel, azzal, hogy úgy ügyelnek, hogy a minimum feltételek sem állnak rendelkezésre ott, ahol a sebészeti ügyeletfizikailag van, ezzel a beteg halálához akár hozzá is járulhattak.

Nem új hír, hogy a Honvédkórház súlyos szakemberhiánnyal küzd. Augusztusban 112 orvos mondta fel túlmunkaszerződéseit, miután az intézmény megvonta az ezért járó juttatást. Néhány héttel ezelőtt pedig kiderült, december közepén bezár a koraszülött intenzív osztály, mivel nincs elég orvos az ellátás biztosításához. 

Címkék: halál, Honvédkórház, létszámhiány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest