Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn spórolnak a Jahn Ferenc-kórházban

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn spórolnak a Jahn Ferenc-kórházban

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (Fotó: Délpestikórház.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn és egyéb fogyóeszközökön kénytelen spórolni a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az intézmény adósságállománya ugyanis már közelíti az egymilliárd forintot – tudta meg a Magyar Hang. Információink szerint az intézmény tíz százalékkal próbálja lefaragni az eszközbeszerzési költségeket. Úgy tudjuk, a kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat. Az intézmény vezetése a megszorításokkal azt akarja elkerülni, hogy a kormány pénzügyi felügyelőt nevezzen ki fejük fölé, márpedig erre jó esély van, ha az adósságállomány átlépi az egymilliárd forintot.

Lapunk megkereste a Jahn Ferenc-kórház vezetését. Azt szerettük volna megtudni, igazak-e értesüléseink, és hogy a megszorítások érintik-e a dolgozói juttatásokat, ám lapzártánkig nem érkezett válasz.

Trauma - a Szent János Kórház állapota a kormány elé is tükröt tart | Magyar Hang

A nagy büdös igazság a jelek szerint az, hogy a budai Fidesz – de meglepő – teljesen hülyének néz minket!

Úgy tudjuk, az áldatlan helyzetben szerepet játszik, hogy az intézmény – csakúgy, mint más, súlyosan eladósodott kórház – hónapok óta tartalékol, és a még csak egy hete bejelentett, ám régóta lebegtetett állami adósságrendezésre vár. Mint ismert, november végén Kásler Miklós, az egészségügyi területért is felelős emberierőforrás-miniszter jelentette be az újabb, 55 milliárd forintos adósságkonszolidációt. (A kórházak hasonló adósságkonszolidációja rendszeres, utoljára tavaly év végén adott a kormány 54,3 milliárd forintot.)

A konszolidáció ugyanakkor nem oldja meg az intézmények újbóli adósságtermelését, ami havonta országos szinten körülbelül 5 milliárd forintra tehető. A helyzet rendezésére a kormány – legalábbis az eddig napvilágra került elképzelések szerint – az egészségügyben is hasonló kancelláriarendszer bevezetését tervezi, mint amilyen már működik az egyetemek gazdasági vezetésében. Mindennek szükségességéről Varga Mihály pénzügyminiszter már nyáron említést tett az ATV-nek adott interjújában. – Amennyiben a kormány idén is fog adni az adósságok rendezésére pluszforrást, akkor elemi elvárás lesz, hogy a kórházak intézkedéseket tegyenek, amelyekkel javítani tudják gazdálkodásukat – fogalmazott Varga.

Koraszülött intenzív ellátás: egyre nagyobb a baj a fővárosban | Magyar Hang

Egyre komolyabb a baj a veszélyeztetett kismamák és koraszülöttek ellátása terén: a Honvédkórház helyettesítésére kijelölt Semmelweis Egyetem PIC-ét is sorra hagyják el az orvosok.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 30. számában jelent meg, 2018. december 7-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat a lapban? Itt megtudhatja!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.